Platesy s cukinou z mikrovlnky fotorecept

janger - fotkajanger, 13. júna 2011
Platesy s cukinou z mikrovlnky (fotorecept)
Foto: janger

V Holandsku nam je zdoraznovane, ze by sme mali dvakrat do tyzdna jest rybu, z toho jedenkrat mastnu rybu. Az tak casto ju nejem, Zobraziť celý popisV Holandsku nam je zdoraznovane, ze by sme mali dvakrat do tyzdna jest rybu, z toho jedenkrat mastnu rybu. Az tak casto ju nejem, hoci mam ryby velmi rada. Tentokrat som spravila male platesky na velmi jednoduchy a rychly sposob. Po tejto uprave sice nema rybka peknu chrumkavu korku, ale je tiez velmi dobra. A zdrava....

3
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks filety
1 ks
4 ks
1 PL
125 mg
2 KL
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Rybie filety pokvapkame citronovou stavou, posolime, pokorenime.

    Platesy s cukinou z mikrovlnky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cukinu pokrajame na male kocky.

    Platesy s cukinou z mikrovlnky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jarnu cibulku pokrajame.

    Platesy s cukinou z mikrovlnky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridame do misky s cukinou. Zamiesame do toho creme fraiche, pridame kari korenie, (podla chuti) stipku soli, mlete korenie.

  5. 5

    Do misy, ktora je vhodna do mikrovlnky, ulozime filet platesky, na to navrstvime zeleninu.

    Platesy s cukinou z mikrovlnky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zakryjeme to dalsim filetom. A takto ulozime vedla seba tri porcie. Posypeme petrzlenovou vnatou. Ja som mala doma uz len malinky kustik vnatky, tak som to mohla posypat len velmi malo...

    Platesy s cukinou z mikrovlnky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Misu zakryjeme bud foliou, alebo nejakym vrchnakom na to vhodnym. Dame do mikrovlnky asi na 8-10 minut, 600W. Potom nechame este chvilku postat. A mozeme papat. My sme jedli so zemiacikmi udusenymi na masle. Dobru chut!

    Platesy s cukinou z mikrovlnky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A este nieco, len tak pre zaujimavost, o tych platesach (Pleuronectus platessa). Boli sme nedavno v ZOO a bolo tam aj obrovske akvarium, kde okrem ineho plavali aj platesy. Svagrinka poznamenala, ze tieto rybky, ked su male, tak su uplne ine. To som nevedela, tak som si nieco o tom precitala. Kym su male, tak su to take normalne rybky. Ked maju 1-2 mesiace, tak sa zacinaju menit. Lave oko sa im presunie po vrchu hlavy na pravu stranu, hlava sa v pomere k telu otoci a stavaju sa z nich ploske ryby, ktore plavaju odteraz po dne. Ich byvala prava strana je teraz vrch.

Diskusia k receptu

tatranka
Toto si určite vyskúšam.Recept sa mi zdá zaujímavý.Ohromný.Ukladám do KK.
andys
Ja mám mikrovlnku s parnou funkciou, vyskúšam, len dúfam, že zoženiem takú krásnu rybku :) KK.
marianne69
....recepty z mikrovlnky ani neotvaram,lebo ju nepouzivam,ale ta rybka mi nedala a tu hla aky vyborny recept:-),pripravim v rure a tiez zaujmave citanie v bode 8.(KK)
janger
Dievcata, len vyskusajte :-). Je to za chvilku hotove, netreba ani panvice vytahovat. A aj ta cukina je na tento sposob velmi chutna. @andys , ja mam len taku obycajnu mikrovlnku, bez parnej funkcie. A myslim, ze rybku mozes kludne pouzit aj inu. Len potom si podla jej hrubky mozno trosku musis upravit cas. @marianne , ja mikrovlnku pouzivam hlavne len na zohrievanie, inac tiez moc nie. A ked budes robit v rure, budes mat aj peknu 'korku'.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia