Perkelt zo sumca s haluškami a ružičkovým kelom
Doc. RNDr. Miloš Mikuš, CSc.
vedec s vareškou a kalichom vína, 11. januára 2021
vedec s vareškou a kalichom vína, 11. januára 2021
Foto: Miloš Mikuš
6
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Na oleji orestujeme nahrubo pokrájanú cibuľu, pridáme mletú červenú papriku, krátko opražíme a zalejeme lečom. Dusíme, kým sa lečo a cibuľa nerozpadnú. Môžeme aj prepasírovať. Potom pridáme kusy osoleného, okoreneného sumca a asi 15 minút podusíme na miernom plameni. Na záver pridáme pokrájanú kapiu a dáme prevrieť.
- 2
Z múky, vody a vajca vymiešame cesto na halušky. Nahádžeme ich do vriacej osolenej vody. Keď vyplávajú navrch, tak ich scedíme a premyjeme. Halušky zmiešame s tvarohom a nasekaným kôprom. Navrch môžeme dať opraženú prerastenú slaninku (bez masti).
- 3
Ružičkový kel uvaríme v osolenej vode s maslom a podávame ako druhú či alternatívnu prílohu.
Tiež perkelt:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale koľko ľudí, toľko chutí!
Je to vynikajuce, jedol som to uz vela krat na juhu Sk aj v H.... ;-)
Pekny nedelny vecer vsetkym :)
varecha.pravda.sk/recepty/paprikas-zo-sumca-so-sedliackym...
varecha.pravda.sk/recepty/paprikas-zo-sumca-so-sedliackym...