
Vyprážané zemiakové krokety plnené údeným mäsom
Mäskom plnené krokety môžete servírovať ako malé pohostenie, predjedlo na sviatočné menu alebo pokojne ako večeru....

Šťavnatý mäsový bochník s čerstvými hubami
Mám nadovšetko rád potulky po lesoch, horách, lúkach a stráňach Slovenska, vždy, hlavne...

Grilované kalmáry so zeleninou a pikantnou omáčkou
Kalmáry prekrojíme, ľahko naklepeme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a necháme asi 1 hodinu...

Jednoduchá biela veľkonočná polievka
Stvorená na obed či večeru počas Veľkej noci, sú v nej samé super suroviny, ktoré počas týchto sviatkov jari milujeme....

1. Háj sem do piva, prasa; 2. Konsonancia kuraťa a zemiakov 3. Variabilná polievka Gallusových osí
Z hľadiska výživnej hodnoty považujem pivo za plnohodnotnú stravu a vôbec mi nevadí, že obsahuje malé množstvo...

Tolstolobik s baklažánom
V obchodoch je teraz viac rýb a ja ryby môžem. A baklažán tiež. Tohto tolstolobika...

Ryba so špenátovo - hubovou omáčkou
V tomto recepte je mozne pouzit pollock, lososa alebo inu rybu podla vlastnej chute.

Krúpková polievka s pikantným hovädzím rebrom
Rebrá umyjeme, do hrnca k nim pridáme studenú vodu, celé čierne korenie, horčičné semienka, koriandrové...

Hovädzie fašírky na čiernom pive s pečiarkami
Hovädzie fašírky dusené v omáčke z čierneho piva, cibule a pečiarok. Ideálne so zemiakovou kašou......

Syrokrém obložený kurčaťom a hubová ryža
Keď sa pečie kurča, tak sa to plní hocičím – fantázii sa medze nekladú! Ale obložiť...

Krájanica
Keď som bola malá mama nám robievala krájanicu... že to je taká slovenská variácia na čínu...

Kačica na poľovnícky spôsob
Umytú a vyčistenú kačicu osolíme zvnútra i zvonku, okoreníme zázvorom a mletým korením. Vložíme ju...

Jahňací hrebienok v rímskom hrnci
skúsil som jahňacinu v rímskom hrnci a je to fakt šťavnaté a veľmi chutné a vyžaduje si...

Ryba na nedeľu
Upravenú porciu lososa osolíme, okoreníme a zakvapneme limetkovou šťavou. Opečieme na olivovom oleji . Rybu dame do...

Rizoto s mladými cuketami a šunkovou salámou
Touto ľahkostráviteľnou pochúťkou som si krásne „šplhol“ u svojeho najsamlepšejšieho JA! Naviac som ani nemusel dlho rozmýšľať,...

Krabí rýchly šalátik à la Catrin
Kedže som pracovala v kuchyni a meníčka už mi nič nehovorili(teda hlavne v lete) tak som si...

Naložené masko podľa vlastnej chuti
budeme robiť nakladané rezne najlepšie z kuracích pŕs alebo z vykostených stehien. recept pochádza z hladných...

Kura a brokolica
Zdravim Vas. Po odmlke som sa ocitol znovu v kuchyni. Dnes je to, ako...

Kokosové kuracie prsia s ananásovou omáčkou
Tento recept je jeden z mojich najobľúbenejších pre chuťové poháriky :)

Zapekaný pangasius so syrom a vyprážanými cibuľovými kolieskami
Pangasius je lahodná rybka, máme ju radi... má vynikajúcu chuť... to jedlo je hotové rýchlo....

Nafúknutá pečienka:-)
... velmi chutny obed alebo vecera, pre milovnikov pecienky, mala byt nafuknuta:-)zo snehu, ale trosku odfukla. :-)Na...

Chuťovky s nátierkou z kozieho syra a tvarohu
Klasické chuťovky môžete osviežiť netradičnou nátierkou z kozieho syra a tučného tvarohu. Spolu s cesnakom a bylinkami...

Filé s cibuľou
Rybacie filé sa dá pripraviť na mnoho spôsobov. Spojiť chuť ryby s chuťou cibule je jedna...

Chalupárske kurča
Marináda: Do oleja pridáme kečup, rozšľaháme, pridáme ostatné prísady a všetko dobre premiešame

Kaša „lentil dahl“ k jahňaciemu lýtku na zelenine
Fantázia, radosť, vášeň... dnes už tieto tri ingrediencie nechýbajú ani v prílohovej kuchyni...

Hus v šolete
Umytý a vopred namočený hrach uvaríme do mäkka. Krúpy uvaríme osobitne v osolenej vode. Cibuľu nakrájame nadrobno a upražíme ju...

Tavuk Salatasi (Kurací šalát) - Turecko
Šalát sa hodí na ľahkú večeru, mal by mať počas podávania izbovú teplotu a ako príloha...

Lahôdkový biftek a pečené batáty
Prekvapila ma ponuka teľacieho stehna, tak som neodolala. A sladké zemiaky som kúpila na podnet @sjuz, lebo...

Silvestrovský šalát
Tlačenku, uhorky a uvarené vajcia nakrájame na kocky, cibuľu na kolieska. Zmes vložíme do misky, pridáme podľa...

Penne so šunkou Jamón Serrano, rukolou a restovaným cesnakom s paradajkami
Tento recept máme od istého šéfkuchára.

Údený pstruhový závitok s uhorkovým dipom
Filet zo pstruha opracujeme, zrežeme brušnú časť, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom, zvinieme...