Foto: mrcookiecook
Tento recept mám od mojej sestry. Ako k nemu prišla ona a ako sa volá originál, to už nevieme. Viem len, že to bol Zobraziť celý popisTento recept mám od mojej sestry. Ako k nemu prišla ona a ako sa volá originál, to už nevieme. Viem len, že to bol pôvodne recept na rýchle a chutné raňajky. Keďže je toto jedlo naozaj chutné, sýte, lacné a rýchle na prípravu, vedel som, že ho budem robievať nie ako raňajky, ale ako hlavný chod! Zdvojnásobil som množstvo použitých surovín, troška som ho upravil, dokonca kvôli tomuto receptu sme si kúpili aj hriankovač. Dôležitá je "účasť" jabĺk, ktoré dodajú tejto "mňamke" nezameniteľnú chuť...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrájanú cibuľu opražíme na oleji.
-
2
K hotovej cibuli pridáme mleté mäso. Môže byť bravčové, ale aj zmes bravčového a hovädzieho. Samozrejme, najlepšie je, keď použijeme domáce mleté mäso. Už sa mi párkrát stalo, že som si kúpil mleté mäso "zaručene čerstvé" a doma som zistil, že čerstvý bol akurát tak dátum na štítku... :-). Takže, k cibuli pridáme čerstvé, mleté mäso a premiešame, aby sa zatiahlo. Pridáme približne 1 čajovú lyžičku celej rasce, pol čajovej lyžičky čierneho mletého korenia a približne 1 polievkovú lyžicu (morskej) soli - všetko podľa vlastnej chuti. Všetko znova premiešame, hrniec zakryjeme pokrievkou a necháme asi 20. minút podusiť...
-
3
Po dvadsiatich minútkach ničnerobenia pridáme k mäsu 2 vrecká mrazeného špenátového pretlaku. Môžme si ich na doske nožom rozštvrtiť na menšie kúsky, alebo to urobíme priamo v hrnci. Miešame, kým sa špenát nerozmrazí...
-
4
Keď máme špenátovú zmes hotovú, pridáme 3 pretlačené strúčiky cesnaku...
-
5
Nakoniec pridáme 4 alebo 5 vajec na zahustenie a približne štvrťku čajovej lyžičky provensálskych byliniek. Teraz treba chvíľku vydržať a stále miešať, kým nám zmes nezhustne, alebo kým sa vajíčka nespoja so zmesou...
-
6
Približne po 5 - 8 minútach miešania by malo byť všetko hotové... K mäsu podávame hrianky, ktoré si pripravíme z toastového chleba (môže byť biely alebo tmavý) v hriankovači. Hrianky potrieme cesnakom! A nesmieme zabudnúť na jabĺčka, ktoré dodajú tomuto všetkému tú vynikajúcu chuť. Najlepšie je použiť sladké jablká, ktoré si nakrájame na mesiačiky, kocky alebo si ich nastrúhame, ako kto chce. Všetko spolu vytvorí výbornú chuť, takže: "Dobrú chuť!" :-)
Diskusia k receptu