
Šťavnaté kuracie prsia na ananáse s karamelovou omáčkou
Kuracie prsia osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme olej a mäso sprudka opečieme zo všetkých strán....

Tuniakový sen
Už roky som túžila vyskúšať čerstvého tuniaka. Nikdy som sa k tomu neodhodlala až teraz na...

Plnené kurča s hubami a pečeňou
Huby očistíme, umyjeme a pokrájame na malé kocky. Podobne nakrájame kuraciu pečeň a oboje osmažíme v...

Kuracinka s fazuľou a pórom
Dnes ma to napadlo, uvarila som a chutilo. Možno bude aj vám.

Bravčová pečeň restovaná s václavkami a bylinkami
Po dlhej dobe zas nastala vzácna chvíľa, že som si robila obed iba pre seba, ...

Závitky s kapustou
Kyslú kapustu obľubuje celá naša rodina, závitky sme už dávno nemali, tak som to spojila...

Baranie mäso na horčici
Mäso zbavíme prebytočného tuku, pokiaľ možeme vykostímé, umyjeme, osolíme, potrieme horčicou, zalejeme vínom a necháme odležať 24...

Sushi s tuniakom, lososom a maslovou rybou
Dôkladne umyjeme sushi ryžu v sitku. Do hrnca dáme 300 ml vody s ryžou a varíme...

Špenátové rybie filé
Špenát trochu podusíme na oleji a na cibuli, ochutíme a necháme mierne vychladnúť. Rybie filé...

Kuracie slíže na medovo-ananásovej omáčke s pistáciami
Predposledná kolaudácia za mnou, no tentoraz s významným hosťom. Kamarát a priateľ, ktorého gurmánsky...

Smažené roládky z krkovice
Pro dnešek si řízky připravíme trochu jinak, než je zvykem. Hezky si je naplníme, ...

Tučná krkovička
Krkovičiek je na Vareche ako maku, ale aj tak som neodolala. Je to absolútne najlepšie...

Rizoto z kuchty
Tlakový hrniec používam pri varení najčastejšie. Na varenie zemiakov, ryže, mäsa, gulášov, ...

Losos s teriyaky a rezancami z cukety
V panvici na silnom ohni rozohrejeme polovicu kokosového oleja, vložíme lososa a pražíme 3 – 4 minúty...

Ostro-kyslá polievka so zeleninovými taštičkami
Z múky, vlažnej vody a soli vymiesime hladké cesto, zabalíme ho do potravinovej fólie a...

Mäsové guľky colombo v hodvábnej kokosovej omáčke
Colombo je zmes korení z antilských ostrovov, podobná indickému kari. Používa sa v kreolskej...

Papriky plnené rizotom
Ak chcete prekvapiť svojich hostí, pripravte im papriky plnené rizotom. Pre ešte lepšiu vôňu a...

Mäsové šišky, servírované ako čevabčiči
Poznáte pojem „debordelizácia priestorov a zvyškov“? Vtedy sa často uchýlime k rýchlemu spracovaniu surovín à la „ČDD_Čo...

Plnené bravčové kotlety s jablkami
Plnku pripravíme tak, že všetky prísady zmiešame (stúhanka, strúhaný zeler, maslo, mlieko, ...

Tuniakový burger
V tuniakových hamburgeroch nájdete stredomorský pôžitok s príchuťou dovolenky.

Kurací perkelt so špenátovými šúľancami
Komerčný recept<br /> Hoci zima tento rok prichádza pomaly, máme čoraz viac chuť na jedlá, ktoré...

Boršč chrabrého bohatiera
Mäso nakrájame na kocky, zalejeme vodou a varíme až kým takmer zmäkne. Osolíme, pridáme...

Skvelé kuracie prsia s marhuľami a olivami
Obrala som takmer posledné marhuľky a keďže džem už mám navarený, aj koláče sme už popiekli,...

Kuracie prsia s goji a mrkvou
Goji /godži/ je čínska kôstkovica, pomáhajúca pri rôznych neduhoch...

Bravčové pliecko v bylinkovom kožuchu
V obchode som nemohol nechať krásny kus bravčového pliecka s kosťou. Aspoň takto „balancujem deficit“ mojej...

Klasický burger
Pripravujete grilovačku pre svojich kamarátov a chcete im ugrilovať niečo iné ako len špekačky a klobásy? Vyskúšajte...

Pečený kapr na červeném víně
Byl jsem na návštěvě u staršího syna a tak jsem se celý týden bavíl vařením pro tuhle...

Kuracie špízy so šafranovou ryžou
Vychutnajte si vynikajúcu zmes jemného kuracieho mäsa a aromatickej šafranovej ryže....

Kelovo-mäsová sekaná na zelenine
Chutna verzia "fasirky", alias ako lahko zasytit vela stravnikov.