Kuracie prsia s ovocím a zeleninou fotorecept
Foto: patroveckypitrs
Otvoril som mrazničku hneď sa na mňa usmiali kuracie prsia tak šup von. V chladničke som zazrel zeler a papriky ták nech im neskončí Zobraziť celý popisOtvoril som mrazničku hneď sa na mňa usmiali kuracie prsia tak šup von. V chladničke som zazrel zeler a papriky ták nech im neskončí respiračná doba von. V komore otvorený slivkový kompót škoda ťa von s ním a jablka už sú dlho v komore von s nimi. A chúďa ružové víno v kúte v zadu regáli nik oň nezavadí ták nech nemá krivdu von s tebou. A teraz všetko na stole čo s tým? Nakoniec zvíťazila predstava jedla čo by som chcel na obed a tu je víťazná myšlienka.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
700 g |
|
5 ks |
|
300 g |
|
1 ks surová |
|
1 ks |
|
7 strúčikov |
|
1 ks veľká |
|
1 pohár |
|
0,3 l |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
7 ks |
|
1/2 ČL na posypanie |
|
0,2 l |
|
1 PL |
|
0,1 l |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
|
Postup
-
1
Kuracie prsia nakrájame na väčšie kocky ktoré dáme do misy pridáme prelisovaný cesnak a cibuľu nakrájanú na pol kolieska. Ďalej pridáme čerstvo zomleté 4 druhy korenia, garam masala aj čili papričku mäsu. Posolíme mäso polejeme oboma olejmi a dve jablka očistené na malé kúsky nakrájané. Zmes dobre premiešame a prikryté dáme do chladničky minimálne na dve hodiny postať nech mäso natiahne všetko do seba už teraz to citím ako to vonia.
-
2
Zatiaľ si dáme na pekáč ktorý pôjde do rúry dáme vývar a kačací tuk, 3 jablka očistené na štvrtky nakrájané, kompót slivkový aj s nálevom, papriky na kolieska nakrájané, zeler očistený na väčšie kocky nakrájaný ďalej rozdelíme na to klinčeky a pridáme škoricu. Trochu posolíme to len aby to lepšie pustilo šťavy. Pekáč uzavrieme druhou častou a dáme piecť do rúry pri 180°C na jednú hodinu ( podla typu rúry) tak aby zeler ostal trochu chrumkavý.
-
3
Keď sa zelenina s ovocím pečie si zatiaľ uvaríme ryžu ja som ju obohatil s krúpkami do väčšieho množstva vody som dal malú cibuľu soľ a trochu vegety nechal chvíľu povariť a pridal umytú ryžu s krúpkami ( pol na pol) a varil som to ako cestovinu. Potom uvarené som to len v sitku prepláchol studenou vodou a hotovo. Mäso po dvoch hodinách vytiahneme s chladničky pripravíme panvicu dáme na sporák zohriať a vložíme všetko z misy do nej a dusíme, olej už nedávame mame dosť oleja a šťavu z jablka napokon vrchnákom prikryjeme. Ja som použil panvicu keramickú v nej sa to pekne všetko prepečie. Mäso občas premiešame. Tak za 20 minút to bude hotové odstavíme zo sporáka a prikryté to necháme postáť to všetko sa pekne prepojí. Voňalo to až mi v žalúdku začali žaby kŕkať. Už aby to bolo. Ták teraz dorobíme oblohu s omáčkou.
-
4
Po hodine pečenia v rúre zelenina s ovocím prehodia chute jablko je trochu korenisté a zeler ma jablkovú chuť paprika to prevonia a slivky zvýraznia chuť s klinčekmi a škoricou. Všetko si to s dierkovou naberačkou preložíme do druhej polky pekáča.
-
5
Ta polka pekáča v ktorom nám ostala šťava dáme na sporák rozvariť a pridáme 2dcl vína, cukor a zemiakový škrob ktorý sme rozmiešali v troche vína. Varíme tak dlho až nám to začne hustnúť a dostane krásnu lesklú farbu.
-
6
Ja som použil ružové víno ukážka a čo zo zvyškom teraz?
-
7
No prosím už mám aj omáčku hotovú môžem podávať. Na čase Žaby v žalúdku už prešli na fortisimo. Takže prajem dobrú chuť.
A pre @brambora na samotách sa človek naučí využívať všetko tak sa kombinuje aby to bolo jedle a hlavne dobre jedlo nie sú len rezne a pečené bravčové nech pláva v mastí.