Krémová slepačia polievka s omeletou
Ján Králik
šéfkuchár hotela Marlene v Oščadnici, 10. septembra 2010
šéfkuchár hotela Marlene v Oščadnici, 10. septembra 2010
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
V hrnci zavaríme slepačí vývar, zahustíme hladkou múkou zmiešanou s vodou a dochutíme soľou a korením. Následne na zjemnenie pridáme maslo a smotanu na varenie. Kuracie prsia narežeme na tenké rezance a vypražíme v oleji do zlatista.
- 2
Vajcia rozšľaháme, osolíme a upečieme omeletu. Potom ju nakrájame na rezance.
- 3
Do misky dáme polievku, navrch kuracie krutóny a rezance z omelety. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu