Foto: martina34
Chutné mäsko, jednoduchá príprava.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na panvicu si dáme rozohriať olivový olej. Zatiaľ si naklepeme rezne, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Opražíme ich zprudka na rozpálenom oleji a potom ich všetky opäť vložíme do panvice, podlejeme 1 dcl vody a prikryjeme pokrievkou a dusíme do mäkka.
-
2
Medzi tým ako si pripravujeme mäso, nakrájame si zeleninu na pásiky.
-
3
Keď máme mäsko už mäkké, pridáme do panvice všetku zeleninku, trochu soli, kari korenie, kečup. Čínsku kapustu pri takýchto receptoch používam len spodnú časť, tú hrubšiu a mäkké lístky - vrchnú časť používam ako prílohu - šalát.
-
4
Premiešame a chvíľku podusíme, len aby zeleninka bola polomäkká.
-
5
Podávame s natural ryžou, napríklad takouto: http://varecha.pravda.sk/recepty/rizoto-jacmennymi-krupami-cukinou/9694-pouzi.html alebo tí, ktorí dodržiavajú delenú stravu, s kopou čerstvej zeleninky.
Diskusia k receptu