Foto: elekra
Kyslú kapustu obľubuje celá naša rodina, závitky sme už dávno nemali, tak som to spojila do jedného jedla. Pamätám si takéto niečo zo závodnej Zobraziť celý popisKyslú kapustu obľubuje celá naša rodina, závitky sme už dávno nemali, tak som to spojila do jedného jedla. Pamätám si takéto niečo zo závodnej jedálne a mne osobne to vždy chutilo.
porcie
príprava
na 175-220 °C
Postup
-
1
Kyslú kapustu (asi 1/3 kg) podusíme na najemno nakrájanej cibulke, podľa potreby dosolíme a okoreníme. Poprípade podlejeme trochou vody a počkáme kým sa všetka vyparí. Necháme vychladnúť
-
2
Krkovičku odkostíme a nakrájame na plátky, ktoré vyklepeme pod fóliou.
-
3
Plátky krkovičky nasolíme, okoreníme a plníme udusenou kyslou kapustou.
-
4
Hotové závitky ešte mierne osolíme a okoreníme aj na povrchu a orestujeme ich na rozpálenom oleji zo všetkých strán.
-
5
Na pekáčik si pripravíme kapustové lôžko: cibuľu nakrájame na kocky a pridáme k nej pokrájanú kyslú kapustu.
-
6
Orestované závitky poukladáme na kapustové lôžko.
-
7
Podlejeme výpekom, vodou a olejom. Prikryté alobalom dáme piesť do vyhriatej rúry na 220 °C na cca 1/2 polhodinu, potom znížime teplotu na 175 °C na 50 minút až 1 hodinu.
-
8
Na posledných 20 minút vezmeme alobal preč a necháme závitky zapiecť do ružova.
-
9
Hotové závitky vyzerajú takto:
-
10
Podávame s pomačkanými zemiakmi s cibuľkou. Nestihla som nafotiť, návšteva už bola tu. Tak len opíšem: očistené a na kocky pokrájané zemiaky uvaríme v slanej vode. Medzitým si pripravíme na oleji nadrobno nakrájanú cibuľu. Mierne osolíme. Po opražení pridáme ešte najemno nakrájanú cibuľovú vňať (keď nemáme, može byť aj petržlenová vňať). Zemiaky po uvarení scedíme, pomačkáme pučidlom (nie celkom na kašu!), pridáme opraženú cibuľku a premiešame.
Diskusia k receptu