Líčka na víne s marinovanou cviklou
šéfkuchár boutique Hotela pod Lipou v Modre-Harmónii, 18. mája 2016

Foto: Robert Hüttner
porcie
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Mäso: | |
| 1 kg | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 20 g | 
                                                             | 
                                                    
| 40 g | 
                                                             | 
                                                    
| 40 g | 
                                                             | 
                                                    
| 20 g | 
                                                             | 
                                                    
| 10 g | 
                                                             | 
                                                    
| 10 g | 
                                                             | 
                                                    
| 5 g | 
                                                             | 
                                                    
| 4 g | 
                                                             | 
                                                    
| 4 g | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 400 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 10 g | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| Kaša: | |
| 600 g | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 10 g | 
                                                             | 
                                                    
| Cvikla: | |
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 40 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 5 g | 
                                                             | 
                                                    
| 8 g | 
                                                             | 
                                                    
| 5 g | 
                                                             | 
                                                    
| Okrem toho: | |
| 120 g | 
                                                             | 
                                                    
| 60 g | 
                                                             | 
                                                    
| 10 g | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Hovädzie líčka urestujeme z každej strany, všetku zeleninu a bylinky vyskladáme na dno plechu, pridáme líčka, koreniny, soľ, pretlak, víno, zalejeme vodou, aby všetko bolo ponorené. Zakryjeme alobalom a pečieme 3 hodiny pri 170 °C. Mäso by sa malo takmer rozpadávať, šťavu scedíme cez sito a necháme redukovať.
- 2
 Na kašu uvarené zemiaky vyšľaháme s maslom a so soľou. Uvarenú červenú repu ošúpeme a nakrájame na kolieska. V hrnci prehrejeme ocot, med, tymian, soľ a korenie. V tomto náleve necháme repu, nech „natiahne“ chuť.
- 3
 Medzi dva plechy dáme upiecť nakrájanú slaninu (takto zaťažená ostane rovná) pri teplote 170 °C 7 – 10 minút dozlata. Vlašské orechy pomelieme a opečieme nasucho. Slaninou, orechmi a bylinkami jedlo nielen dekorujeme, ale aj ochucujeme.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu