Líčka na víne s marinovanou cviklou
šéfkuchár boutique Hotela pod Lipou v Modre-Harmónii, 18. mája 2016
Foto: Robert Hüttner
porcie
príprava
na 170 °C
Suroviny
Mäso: | |
1 kg |
|
50 g |
|
20 g |
|
40 g |
|
40 g |
|
20 g |
|
10 g |
|
10 g |
|
5 g |
|
4 g |
|
4 g |
|
50 g |
|
400 ml |
|
10 g |
|
|
|
Kaša: | |
600 g |
|
150 g |
|
10 g |
|
Cvikla: | |
200 g |
|
40 ml |
|
50 g |
|
5 g |
|
8 g |
|
5 g |
|
Okrem toho: | |
120 g |
|
60 g |
|
10 g |
|
Postup
-
1
Hovädzie líčka urestujeme z každej strany, všetku zeleninu a bylinky vyskladáme na dno plechu, pridáme líčka, koreniny, soľ, pretlak, víno, zalejeme vodou, aby všetko bolo ponorené. Zakryjeme alobalom a pečieme 3 hodiny pri 170 °C. Mäso by sa malo takmer rozpadávať, šťavu scedíme cez sito a necháme redukovať.
- 2
Na kašu uvarené zemiaky vyšľaháme s maslom a so soľou. Uvarenú červenú repu ošúpeme a nakrájame na kolieska. V hrnci prehrejeme ocot, med, tymian, soľ a korenie. V tomto náleve necháme repu, nech „natiahne“ chuť.
- 3
Medzi dva plechy dáme upiecť nakrájanú slaninu (takto zaťažená ostane rovná) pri teplote 170 °C 7 – 10 minút dozlata. Vlašské orechy pomelieme a opečieme nasucho. Slaninou, orechmi a bylinkami jedlo nielen dekorujeme, ale aj ochucujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu