Líčka na víne s marinovanou cviklou

Marcel Bugaj
šéfkuchár boutique Hotela pod Lipou v Modre-Harmónii, 18. mája 2016
Líčka na víne s marinovanou cviklou
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava
200 minút
na 170 °C

Suroviny

Mäso:
1 kg
50 g
20 g
40 g
40 g
20 g
10 g
10 g
5 g
4 g
4 g
50 g
400 ml
10 g
Kaša:
600 g
150 g
10 g
Cvikla:
200 g
40 ml
50 g
5 g
8 g
5 g
Okrem toho:
120 g
60 g
10 g




Postup

  1. 1

    Hovädzie líčka urestujeme z každej strany, všetku zeleninu a bylinky vyskladáme na dno plechu, pridáme líčka, koreniny, soľ, pretlak, víno, zalejeme vodou, aby všetko bolo ponorené. Zakryjeme alobalom a pečieme 3 hodiny pri 170 °C. Mäso by sa malo takmer rozpadávať, šťavu scedíme cez sito a necháme redukovať.

  2. 2

    Na kašu uvarené zemiaky vyšľaháme s maslom a so soľou. Uvarenú červenú repu ošúpeme a nakrájame na kolieska. V hrnci prehrejeme ocot, med, tymian, soľ a korenie. V tomto náleve necháme repu, nech „natiahne“ chuť.

  3. 3

    Medzi dva plechy dáme upiecť nakrájanú slaninu (takto zaťažená ostane rovná) pri teplote 170 °C 7 – 10 minút dozlata. Vlašské orechy pomelieme a opečieme nasucho. Slaninou, orechmi a bylinkami jedlo nielen dekorujeme, ale aj ochucujeme.

Diskusia k receptu

evanaaa
Podobne som nedávno robila v rúre na zelenine vykostené kuracie stehná, zeleninu som nakoniec rozmixovala. Líčka mám, ale bravčové a tiež som ich chcela robiť podobne, ale to by bolo asi to isté. Možno si vezmem niečo z tohoto receptu a niečo pridám svoje.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia