Morčacie vrkoče so špargľou
Vladimír Morochovič
nezávislý šéfkuchár, 14. apríla 2015
nezávislý šéfkuchár, 14. apríla 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20 minút
na 220 °C
na 220 °C
Suroviny
480 g |
|
250 g |
|
250 g |
|
12 tenkých plátkov |
|
4 ks |
|
4 PL |
|
100 g |
|
1/2 ks na šťavu |
|
|
|
|
|
12 mladých lístkov na dozdobenie |
|
Postup
-
1
Špargľu prudko sparíme vo vriacej vode, asi minútu, a prudko schladíme v studenej vode. Vyberieme a vytvoríme viazaničky, ktoré zabalíme do plátkov slaniny.
- 2
Morčacie prsia nakrájame na dlhé tenké pásiky a spletieme po tri kusy do vrkoča. Osolíme, okoreníme a v rúre predhriatej na 220 °C upečieme dozlata spolu s viazaničkami špargle.
- 3
Holandskú omáčku pripravíme vo vodnom kúpeli tak, že žĺtky šľaháme s bielym vínom a citrónovou šťavou nad parou v miske a nakoniec zašľaháme maslo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu