Foto: lamey
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z múky, soli, jedného žĺtka a masla vypracujeme hladké cesto. Hotové cesto zabalíme do fólie a dáme do chladničky na 20 minút stuhnúť. Po 20 minútach cesto vyberieme a vyvaľkáme na veľkosť formy v ktorej ho chceme piecť. Formu vytrieme maslom a prenesieme do nej vyvaľkané cesto. Cesto poprepichujeme vidličkou. Rúru predhrejeme na 180°C a korpus predpekáme 15 minút, potom vyberieme z rúry.
- 2
Mladú cibuľku nakrájame na kolieska aj s vňaťou, cesnak ošúpeme a pokrájame nadrobno. Rozmiešame kyslú smotanu, 1 celé vajce a zvyšné bielko, strúhaný syr, soľ a čierne korenie. Špenát dôkladne vyžmýkame a spolu s cibuľkou a cesnakom pridáme k smotanovej zmesy. Všetko dôkladne premiešame.
- 3
Na koláčový korpus vylejeme smotanovo-špenátovú zmes a na vrch poukladáme kúsky údeného lososa. Vrátime späť do rúry a pečieme ešte 30-35 minút, kým nie je aj plnka upečená.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu