Špenátový quiche s údeným lososom

lamey - bez fotkylamey, 25. apríla 2016 10:37
Ďalšie recepty »
Špenátový quiche s údeným lososomFoto: lamey
12
porcií
20 min
príprava
50 min
na 180 °C

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Z múky, soli, jedného žĺtka a masla vypracujeme hladké cesto. Hotové cesto zabalíme do fólie a dáme do chladničky na 20 minút stuhnúť. Po 20 minútach cesto vyberieme a vyvaľkáme na veľkosť formy v ktorej ho chceme piecť. Formu vytrieme maslom a prenesieme do nej vyvaľkané cesto. Cesto poprepichujeme vidličkou. Rúru predhrejeme na 180°C a korpus predpekáme 15 minút, potom vyberieme z rúry.

  2. 2

    Mladú cibuľku nakrájame na kolieska aj s vňaťou, cesnak ošúpeme a pokrájame nadrobno. Rozmiešame kyslú smotanu, 1 celé vajce a zvyšné bielko, strúhaný syr, soľ a čierne korenie. Špenát dôkladne vyžmýkame a spolu s cibuľkou a cesnakom pridáme k smotanovej zmesy. Všetko dôkladne premiešame.

  3. 3

    Na koláčový korpus vylejeme smotanovo-špenátovú zmes a na vrch poukladáme kúsky údeného lososa. Vrátime späť do rúry a pečieme ešte 30-35 minút, kým nie je aj plnka upečená.

    Špenátový quiche s údeným lososom - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist