Bravčové rezy s hríbovou kašou zapekané s údeným syrom /fotorecept/
Foto: pusta
Oprášila som svoje staršie obľúbené recepty a jeden z nich som vybrala. Je to síce kalorická bomba, ale veľmi dobručký a chutný. Myslím si, Zobraziť celý popisOprášila som svoje staršie obľúbené recepty a jeden z nich som vybrala. Je to síce kalorická bomba, ale veľmi dobručký a chutný. Myslím si, že raz za čas si to môžem dovoliť a neprekáža mi, že trocha je pracný a časovo náročný, lebo za tú námahu to stojí.
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny
600 g /krkovička |
|
100 g - tenké plátky |
|
200 g strúhaný |
|
6 PL na vysmážanie |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
bešamelová omáčka základná: | |
30 g |
|
40 g |
|
500 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti strúhaný |
|
podľa chuti |
|
hríbová kaša: | |
malá hrsť |
|
1 ks malá |
|
|
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
okrem toho: | |
1 ks do základnej bešamelovej omáčky |
|
4 ks na dekoráciu |
|
600 g pečené na masle |
|
200 g domáca |
|
Postup
-
1
Mäsko som pokrájala na rezne o váhe 150 g, naklepala som ich, narezala po obvode,aby sa pri opekaní neskrútili. Osolila som ich, okorenila čerstvo mletým čiernym korením a nechala som ich odpočívať,kým som pripravila to ostatné.
-
2
Namočila som sušené dubáky do vlažnej vody na 1 hodinu.
-
3
Pripravila som si červenú cibuľu, z ktorej sa pečením vytvoria kvety. recept mám tu, vložený 10.02.2012 ako Kvety z červenej cibule - vid postup na prípravu.
-
4
Pripravila som si základnú bešamelovú omáčku a nechala som ju vychladnúť. recept mám tu - vložený 20.02.2012.
-
5
V panvici som sprudka opiekla v rozpálenom oleji bravčové rezy, najprv 2 minúty na najsilnejšom plameni, potom som stiahla plameň na polovicu a opekala som ešte 2 minúty. Druhú stranu rezov som opekala na tomto stiahnutom plameni 4 minúty. Celkom 4+4 minúty.
-
6
Opečené bravčové rezy som vybrala na tanier a nechala úplne vychladnúť.
-
7
Vo výpeku z mäska som orestovala do sklovita pokrájanú cibuľu na kocky.
-
8
K orestovanej cibuli som pridala scedené dubáky, ktoré som restovala do mäkka za občasného podliatia vodou z namočených hríbov. Môžu sa použiť aj iné huby ako práve hríby. Robila som toto jedlo už aj so šampiňonmi a tiež to bolo veľmi dobré. Orestované dubáky som nechala úplne vychladnúť.
-
9
Ked dbáky vychladli, rozmixovala som ich ponorným mixérom na jemné pyré, ktoré som dochutila soľou,čerstvo mletým čiernym korením a lístkami sušeného tymiánu.
-
10
Do vychladnutej základnej bešamelovej omáčky som pridala celé vajce, sušený tymián a dobre som celé premiešla. Vajíčko som pridala, aby sa hmota pri zapekaní dobre spojila.
-
11
Do tohoto základu som pridala rozmixované dubáky, dobre premiešala a mala som pripravenú hríbovú kašu.
-
12
Dno pekáča som vystlala domácou údenou slaninkou, pokrájanou na plátky a pridala som 2 PL oleja.
-
13
Vychladnuté opečené bravčové rezy som položila na údenú slaninku.
-
14
Potrela som ich výdatnou vrstvou hríbovej kaše a ...
-
15
...hojne posypala nastrúhaným údeným syrom. Pekáčik som vložila do trúby vyhriatej na 190 stupňov a zapekala som tieto rezy 25 minút, kým sa na povrchu neutvorila pekná zlatohnedá kôrka.
-
16
Podávala som so zemiakmi pečenými na masle, domácou čalamádou a dekorovala kvetom z pečenej červenej cibule. Bravčové rezy sú mäkkučké, nasiaknuté údenou slaninkou a delikátnou chuťou hríbovej kaše z dubákov , ktorá výborne harmonizuje s údeným syrom a chuťou kvetu z pečenej cibule. /recept tu - 19.02.2012/
Diskusia k receptu