Kolienko na čiernom pive

Martina Mešková
šéfkuchárka Stravovacieho zariadenia Žilinskej univerzity, 16. mája 2012
Kolienko na čiernom pive
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
300 g
1-2 ks




Postup

  1. 1

    Koleno vykostíme, naplníme v horúcej vode sparenými kelovými listami. Pridáme soľ, korenie, cesnak a rozmarín.

  2. 2

    Zrolujeme, zviažeme niťou, položíme na plech a obložíme nakrájanou cibuľou.

  3. 3

    Pečieme pri 200 oC dobré dve hodiny a často podlievame čiernym pivom.

Diskusia k receptu

1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Aj ja rozmýšľam nad tým kelom, či je to len tak na prizdobenie, alebo tomu dodá nejaký dobrý šmak. Inak také koleno aj bez kelu je na čiernom pive vynikajúúúúce.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia