Kurací špíz
Kurací špíz

Exotické voňavé kuracie špízy

siuuu - fotkasiuuu, 22. mája 2019
Exotické voňavé kuracie špízy
Foto: siuuu

Toto jedlo robievam často - jednak preto, že mám rada recepty z iných kútov sveta a aj preto, že je jednoduchý na prípravu a Zobraziť celý popisToto jedlo robievam často - jednak preto, že mám rada recepty z iných kútov sveta a aj preto, že je jednoduchý na prípravu a vlastne aj suroviny. Výborný je iba so šalátom ako rýchla večera, alebo aj ako súčasť riadneho hlavného chodu s ryžou.

4
porcie
10 minút
príprava
20-25 minút
na 220 °C

Suroviny

4 ks (bez kože a kosti)
1 kopcovitá PL (alebo perníkové korenie)
4 cm čerstvý postrúhaný
1 PL
4 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Kuracie stehná bez kostí a kože nakrájame na primerané kúsky (cca 3 x 3 cm) a napicháme na ihly alebo špajdle a vložíme do pekáča, ktorý sme vyložili papierom na pečenie.

  2. 2

    Zo zvyšných surovín zarobíme marinádu, ktorou rovnomerne potrieme všetky špízy. Vložíme do rúry (funkcia gril na najvyšší výkon) a grilujeme 20 minút - v polovici grilovania špízy pretočíme, aby sa mäso rovnomerne prepieklo. Ako príloha sa hodí ryža alebo šalát.

  3. 3

    Čínske korenie 5 vôní som zohnala cez internet, neviem či je dostať v bežných predajniach, aj keď sa mi zdá, že som ho niekde zahliadla jedným očkom, ale nie som si istá. Toto korenie sa dá nahradiť perníkovým korením, ktoré má skoro identické zloženie - v kombinácii so zázvorom, sójovou omáčkou a ryžovým octom je to skvelá kombinácia. Ak sa nebojíte menej tradičných chutí, tak rozhodne odporúčam vyskúšať.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia