
Tuniakový burger
V tuniakových hamburgeroch nájdete stredomorský pôžitok s príchuťou dovolenky.

Vývar s hovädzinou a so zeleninou
Koreňovú zeleninu na vývar očistíme. Kvetovú špičku na tukovej strane narežeme, vložíme do hrnca, ...

Treska nazeleno
Opäť som raz dostal chuť na rybu, tak som si ju pripravil pekne "nazeleno" so smotanovo...

Cestoviny s bravčovými rebierkami (Fideos a la cassola)
Ďalšie jednoduché katalánske jedlo. Každá rodina má svoj recept, môže sa pridať klobáska, hrach,...

Pangasius na šampiňónoch
Tento recept mám z jedného časopisu. Trochu som si ho upravila, lebo mi tam mal...

Kurací perkelt so špenátovými šúľancami
Komerčný recept<br /> Hoci zima tento rok prichádza pomaly, máme čoraz viac chuť na jedlá, ktoré...

Biftek zo žraloka po námornícky
Kusy pripraveného žraloka (bez kože) naklepeme, narežeme na prúžky široké 2-2, 5 cm, posypeme korením,...

Drobková polievka s ryžou
Očistené drobky vložíme do vody, osolíme a varíme domäkka. Drobky vyberieme, vývar precedíme a...

Pangasius so syrom
V pekáči na oleji osmažíme nahrubo nakrájanú cibuľu a pridáme k nej zmrazeného pangasia.

Liptovské batôžky
Zemiaky uvaríme v šupke. Precedíme ich, olúpeme a nastrúhame alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme...

Teľacie s pórom a hrozienkami
Mäso pokrájame na kocky. Umytý pór (len biele časti) pokrájame na tenké rezance. Na panvici...

Tilapia na zelenine
Na maslo si dáme popražiť pór nakrájaný nadrobno a potom pridáme horčicu, cukor, citrón, cesnak, do...

Slaninové guľky
Tu je tiež jedno využitie strúhanky. Tak isto je to dobré aj ku kyslým prívarkom a...

Plnená kelová hlava
Jesenný recept pre tých, ktorí sú leniví robiť plnené kelové listy.

Dusené tigrie krevety so sépiovými tagliolinami
Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok. Prejedanie...

Grilovaný pstruh s jablkami
Umyté a usušené pstruhy okoreníme na povrchu i zvnútra zmesou korenia na ryby.

Mäsové závitky z kapustných listov
Hlávku kapusty rozoberieme na listy, ktoré sparíme horúcou vodou, naplníme, zvinieme a previažeme...

PC raňajky o 5:30hod
Určite to poznáte. 5:15-budíček, rýchla osobná hygiena, príprava jedla a o 5:30 raňajky pri PC a na...

Bramborový nákyp
Uvařené brambory ve slupce oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme koření a ostatní suroviny...

Indické husacie prsia
Vykostené husacie prsia nakrájame na pásiky, polejeme sójovou omáčkou, 50 ml oleja, posypeme karí...

Plnené diviačie srdce na červenom víne
Už som tu písala, že som dostala divinu. takže dnes moja premiéra plnené diviačie srdce....

Rizoto z kuchty
Tlakový hrniec používam pri varení najčastejšie. Na varenie zemiakov, ryže, mäsa, gulášov, ...

Pečená bravčová panenka obalená v pivnom slade so smotanovo-horčicovou omáčkou
Keďže vegánom už istú dobu nie som, a varíme si doma mimo jedla aj domáce pivko,...