Zemiaková knedľa s mäsom

redakcia - fotkaredakcia, 29. januára 2010

Suroviny

200 g
2 ks
2 ks
1 PL
2-3 PL
 štipka
100 g
50 g




Postup

  1. 1

    Do misky nastrúhame zemiaky, pridáme na kocky nakrájané rožky, vajcia, múku, strúhanku, soľ, údené mäso a anglickú slaninu. Cesto riadne vypracujeme dohladka.

  2. 2

    Vytvoríme knedľu a zabalíme ju do mokrého plátenného obrúska, ktorého konce zviažeme niťou. Zhruba 20 minút varíme vo vriacej osolenej vode.

  3. 3

    Knedľu nakrájame na plátky, omastíme masťou a posypeme osmaženou cibuľkou.

Diskusia k receptu

Vymazať
boricka
ja robím túto knedľu ako malé knedličky a podávam ju s dusenou kyslou kapustou, aj to je veľmi chutné




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia