Mahsi kusa [plnené baby cukety]
Recept je z arabskej kuchyne. Irak. Nase oblubene jedlo. Pripravujeme ho casto, k...
Slaný trhanec bez lepku
Ak máte doma bezlepkovú krupicu Novalim, máme pre vás tip na jednoduchú, rýchlu a veľmi...
Šalát s kačacími prsičkami
Kačacie prsia navrchu narežeme, osolíme a okoreníme. Prudko opečieme najprv zo strany kde je koža...
Kurča s gaštanovou plnkou
Gaštany dáme piecť do rúry na 15 minút pri teplote 180 o C. Upečené gaštany vytiahneme...
Kačací dim sum v domácej teriyaki omáčke
Stehno dáme do roztopeného kačacieho tuku, aby bolo úplne ponorené v masti a pečieme v rúre zohriatej na...
Uzlíčková polievka /fotorecept/
Tento recept je jednoduchý. Polievku som urobila karfiolovú a pridala som do nej uzlíčky. Je možné urobiť...
Srnčie ragú s lesným ovocím a feniklovým pyré
Na bravčovej masti orestujeme postrúhanú koreňovú zeleninu, šalotku a divé korenie dohneda. Pridáme umyté, očistené...
Balotínka z bažanta s krevetami a zeleninou
Bažantie prsia nakrájame, jemne naklepeme (aby sa mäso nepotrhalo) ochutíme soľou, korením. Mrkvu a...
Chrbát z diviaka s chrenovou kôrkou
Z mäsa vykrojíme sviečkovicu a odložíme ju do chladu. Kosti a nakrájanú zeleninu prudko opekáme na...
Braffčová rýchloffka (ffotorecept)
Také niečo jednoduché, po vyšmejdení špajze a chladničky posplietané, pomotané. Ale dobré. :-)
Morský vlk s feniklom, zemiakmi a citrónovým maslom
Nové zemiaky varíme v osolenej vode s feniklovou vňaťou. Medzitým vykostíme morského vlka, aby ostali filety. Fenikel...
Gyros s tzatzikmi
Gyros: Mäso nakrájame na kocky alebo pásiky. Prisypeme gyros korenie a premiešame s olejom. Necháme...
Veľkonočný losos
Základ na tento recept je od Ihnačáka, recepty z Lidla. Trochu je upravený, je...
Kurací mix balíček à la Slávkův pytlík
Jéé, Ferko přijel, uděláme si týden východoslovenské kuchyně!!! Aj keď ma čakal týždeň s vareškou,...
Jahňacie s tekvicou
Máme svoje čerstvé jahňacie mäsko a hľadáme nové recepty z jahňaciny. Inšpirovala som sa kuchárskou knihou...
Teľacie rezne so špenátovou plnkou
Rezne zo stehna naklepeme, osolíme, potrieme prelisovaným cesnakom, poukladáme na ne lístky mladého špenátu.
Nepravá husacia pečeň
Nepravá husacia pečeň je vynikajúca pochúťka, servírujeme ako teplé, alebo ako studené predjedlo.
Teľacia sviečková s ružičkovým kelom
Na sviatočný obed som pripravila teľaciu sviečkovú, ktorú som pošas dusenia podliala červeným vínom a dusila...
Bourguignon
Mäso (hovädzie, alebo jahňacie) nakrájame na väčšie kocky, mrkvu a cibuľu na kolieska. Všetko...
Šúľance s lososom a omáčkou
Z uvarených zemiakov, múky, vajec a soli vypracujeme cesto, z ktorého vytvarujeme šúľance...
Bravčový rillete
Bravčové mäso dáme do hrnca, zalejeme vývarom a na miernom ohni varíme, kým nie je...
Plnené kuriatko so slaninovými knedličkami
Najskôr pripravíme kurčatá, ktoré umyjeme, osolíme, okoreníme a rozkrojíme na polovice. Pripravíme plnku – hriankový...
Konfitovaný bôčik so zeleninovým bôbom
Naše prababičky akosi inštinktívne tušili, že struky hrachu, fazule, cícera, bôbu či šošovice ukrývajú v...
Teľací orech s tuniakovou omáčkou
Tento recept radi robime v letnych mesiacoch pretoze maso sa podava studene. Tuniakova omacka je naozaj skvela!
Plnený baklažán
uvarenu ryžu rozmiesame s pomletým mäsom. Pridame cele vajce, koreniny, sôl, podľa chuti.
Bak Kwa - sušená fašírka
Velmi popularny ulicny recept z juznej azii, daco podobne ako jerky alebo africky biltong. Len si...
Polvo a lagareiro
Milujem prímorskú kuchyňu a keď som v Portugalsku, nikdy si nenechám ujsť ich úžasnú chobotničku...
Farebný šalát so sardinkami
Šalát so sardinkami, avokádom, cherry paradajkami, rukolou a reďkovkami vás prekvapí zmesou zaujímavých a...