
Králičie stehno na smotane so slaninkovou knedľou
Stehná umyjeme, osolíme a prešpikujeme slaninou. V kastróle rozpustíme maslo a stehná opečieme; hotové vyberieme a...

Francúzsky kačací rilette
Kačacie mäso pokrájame na kúsky veľké ako malé vajce, v hrnci ho zalejeme hruškovicou alebo vodou....

Gnocchi s kuracími pečienkami
Pravé talianske gnocchi s výraznými chuťami paradajok, cesnaku a kuracích pečienok.

Treska zapečená s paradajkou
Rybacie mäso opláchneme a osušíme, osolíme ho a okoreníme. Paradajku pokrájame na kolieska, syr...

Cesnačka ako má byť a kuracie nohy na šalotke v čiernom pive
... nemám rád, keď sa príde do nejakej reštaurácie, kde majú v ponuke cesnakovú polievku –...

Pečené kuracie stehienka s citrónom
Najobľúbenejší obed u nás doma? No predsa pečené kura. Aby sme sa nenudili, pripravujem ho...

Zemiaková roláda
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nadrobno nakrájané hlivy a spolu podusíme. Zmes pridáme k...

Zapečená rybka
Veľmi rýchle, jednoduché a chutné. Bála som sa, či mi to deti budú chcieť,...

Jahňacie rizoto
V nedeľu som piekla jahňacie stehno po židovsky. Zostalo mi pečené mäsko a dubákovo-hrášková zmes, ...

Šakalý dych
Tento recept je nenafotiteľný, ale sľubujem, že v domácej kuchyni to zdokumentujem! Naposledy som fotil...

Srnčie ragú s lesným ovocím a feniklovým pyré
Na bravčovej masti orestujeme postrúhanú koreňovú zeleninu, šalotku a divé korenie dohneda. Pridáme umyté, očistené...

Losos so zázvorom a s citrónom
Aj keď existujú aj iné ryby s nižším obsahom tuku, losos je rozhodne diétny – najmä v kombinácii s citrónom a so šalátom....

Listové variácie so sviečkovicou
Šaláty zmiešame osolíme, okoreníme, zalejeme olivovým olejom a pokvapkáme šťavou z citróna. Hovädziu sviečkovú nakrájame...

Hovädzina s glazovanou mrkvou
Hovädziu nožinu očistíme od blán, nasolíme, okoreníme a polejeme olejom. Koreniny poriadne vmasírujeme a mäso na...

Zemiakové knedlíky plnené s údeným mäsom a dusenou sudovou kapustou
Zemiaky uvaríme v šupke osolíme. Zlejeme a necháme vychladnúť. Ošúpeme pretlačime alebo postrúhame pridáme soľ...

Rybací šalát
Mrazené filé osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a krátko podusíme. Vychladnuté vykostíme a nakrájame. Majonézu...

Pstruh plnený hubami
Mám ráda ryby snad na všechny způsoby a tak v rámci možností zkouším, co se dá....

Uletené krídelká
Kuracie krídelká osolíme, okoreníme, obalíme v múke, vo vajíčku zmiešanom s mliekom. Nakoniec...

Kurča s dvomi plnkami
K tejto verzií pečeného kurčaťa už nie je potrebné nič iné. Jedna plnka ako príloha, druhá ako...

Jednoduchá bezmliečna nátierka
Ja som na prípravu nátierky použila bezmliečny pohánkový tvaroh, ale túto jednoduchú nátierku si môžete pripraviť...

Čína tak trochu netradične
Obľubujeme čínske všeličo a tak som dnes vymyslela čínu po mojom.

Bravčová podbrušina s hubovou plnkou so saturejkou
Dnešný nedeľný obed z bravčovej podbrušinky....

Bravčové srdce s tekvicovo-paprikovou omáčkou
Bravčové srdce varíme asi 1–2 hodiny v osolenej vode, do ktorej pridáme bobkový list, celé...

Steak v neapolskej omáčke s domácimi rezancami
Počasie nám veľmi nepraje, nesneží, ľad sa topí, takže zimné aktivity zatiaľ nehrozia...

Rychle karí - pozor vysoko navykové
tento recept som jedla na oslave mojej kamaratky a hned na druhy den som si ho urobila...

Nátierka z krabích tyčiniek
Tento recept mám od mojej kolegyne, je veľmi chutný a jednoduchý na prípravu.