
Bramborové knedlíky plnené bravčovou pečienkou
... zasa jeden z mojich experimentov ... chutí...

Farebný šalát do práce
Ľahký obed so sebou, ktorý dodá kopec energie aj vitamínov, to je náš farebný šalát...

Kuracie mäsko pod rúškom tajomstva
Týmto jedlom som bola ponúknutá v Madarsku a kedže mi veľmi zachutil rozhodla som sa s ním...

Kuracie prsia v kyslej smotane
Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na malé kocôčky. Mäso dáme do väčšej misky a pridáme kyslú...

Treščia pečeň marinovaná v omáčke z citrusových plodov
Dnešný obed som skombinovala z viacerých receptov, ktorých jednotiacim prvkom je inšpirácia japonskou kuchyňou. Okrem...

Červená šošovica s morčacími pečienkami
Náš dnešný obed. Možno sa Vám to bude zdať zvláštna kombinácia, ale chcela som vyskúšať...

Pečené filé
Filé umyjeme, osušíme a každé pokrájame na 4 kúsky. 3 PL oleja zmiešame spolu s...

Polievka s klobáskovými loptičkami
K tejto polievke ma inšpiroval recept z anglickej kuchárskej knihy, ktorú mi nedávno poslala moja sestra...

Steak v neapolskej omáčke s domácimi rezancami
Počasie nám veľmi nepraje, nesneží, ľad sa topí, takže zimné aktivity zatiaľ nehrozia...

Mandľové medailóniky s koreninovou omáčkou
Z bravčovej panenky nakrájame medailóniky, osolíme ich, okoreníme podľa chuti a obalíme v múke, ...

Prebytočná údenina
vlastný recept, lebo nemám rada , aby sme jedli mesiac udeninu, len preto, že nevieme , ...

Placky s údeným lososom
Očistené zemiaky postrúhame, dáme ich do misky, trochu osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, ...

Korheľ polievka
Nevie sa odkiaľ pochadza recept ale pravdepodobne z juhu. Velmi jednoducho sa pripravuje a je to pestrá...

Guľky z jahňacieho mäsa s mätovým jogurtom
Nedávno sme boli v jednej reštaurácii a ako predjedlo sme si dali tieto guľky či sú presne...

Ojako domburi - kuře s vejci
Jeden z velmi jednoduchých, čínských receptů. Sojovou omáčku má dnes téměř každý, rýžové víno...

Kuře sweet and sour
Nemám ráda cizí názvy . Tohle je však recept z letáku Albert Supermarket a byl vyhodnocen,...

Lahôdkové fašírky Royal
Tento recept som použila na výrobu fašírok pripravovaných vo veľkej kuchyni. Jedli ich nóbl hostia a...

Králičie chrbáty marinované čiernym pivom
Na dostatok čerstvej „králičiny“ sa, na šťastie, od istého času sťažovať nemôžeme. Ako...

Pikantná rybacia zmes
Jedinečná kombinácia rybacieho mäsa a byliniek s čili je zárukou úspechu nie len pre milovníkov pikantných jedál....

Domáci burger
Rozmýšľala som čo na večeru, a tak vzniko toto. Zeleninu môže použiť každý takú, ...

Plnené kapustové listy
Umyté kapustné listy povaríme 5 minút v osolenej vode. Potom ich vyberieme, odkrojíme tvrdé dolné...

Kuracia roláda pečená s balsamikom
Recept na tuto balsamikovu marinadu som nasla na internete.

Výborné pečené jahňacie stehienko
Mäsko si umyjeme a odblaníme. Prešpikujeme asi piatimi strúčikmi cesnaku, a polovičným množstvom slaninky. Potom...

Francúzska roštenka
Vykostenú roštenku očistíme, nakrájame na plátky, naklepeme z oboch strán na tenko a posolíme...

Srnčie ragú s lesným ovocím a feniklovým pyré
Na bravčovej masti orestujeme postrúhanú koreňovú zeleninu, šalotku a divé korenie dohneda. Pridáme umyté, očistené...

Plnený baklažán (Karniyarık)
Výborné, veľmi jednoduché turecké jednopekáčové jedlo....

Tuniakový šalát s divokou ryžou a avokádom
Na miernom ohni rozpálime kastról, do ktorého vlejeme asi 50 ml olivového oleja, na ktorom pražíme ryžu...

Gnocchi s mäsovo-zeleninovou omáčkou
Tento recept som zas jedla prvý krát už dávno. nepamätám si , len som...

Bravčové pliecko lakované sirupom z tmavého piva
Prečo opité bravčové pliecko? V tomto recepte som použila tmavé pivko, z ktorého som najprv spravila...

Hovädzina s feniklom a cestovinou fusilli
Večer si dáme mäso do "pácu", ktorý sa bude skladať z horčice, soli, korenia...