
Kapor vo vajci
Tento veľmi jednoduchý recept ma naučil priateľ, pamätal si ho z detstva, ale nikto v...

Prípitok z čili krídeliek
Arašidy nasucho opečieme na panvici. Olivový olej, trochu strúhaného zázvoru, rajčiny, mletú papriku,...

Grilovaný rib eye steak so zeleninovým šalátom
Rib eye steak pripravujeme z mäsa, ktoré zrelo 3–4 týždne, vtedy je jeho konzistencia ideálna....

Mušle s chilli džemom a bazalkou
Bolo mi ľúto vyhodiť thajskú bazalku, tak som zalovil v kuchárskej knihe Thai Street Food...

Fettucine s mäsovými guľkami
Na olivovom oleji opečieme cibuľu, pridáme cesnak, drtené paradajky (konzerva), korenie, soľ, ...

Predvianočný bravčový guláš
Mám rád akcie typu Vianočné trhy. Milujem tu atmosféru a hneď dostávam inšpiráciu, čo a...

Bažantie prsičká na malinách
Postup: Prsíčka osolíme a okoreníme z oboch strán a pridáme lístky tymiánu. Takto okorenené prsíčka opečieme...

Zaváraný baklažán s paprikou so syrovými haluškami
Baklažány prekrojíme a vydlabeme stredy. Jemne nasolíme a necháme odstáť. Červenú papriku pokvapkáme olejom a posypeme cukrom...

Ryža biryani s kuracím mäsom
Objavte tradičné jedlo z Ománu. Ryža biryani sa pripravuje s mäsom, jahňacím alebo kuracím, ...

Plnené kuracie prsia
Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na dlhé pláty a trochu vyklepeme. Vložíme ich do misky...

Kuracie rezne s mandľami
Mäso trochu naklepeme, narežeme a okoreníme. Cibuľu nakrájame na plátky, opečieme s mandľovými lupienkami...

Rybacia polievka s kyslou kapustou
Rybu očistíme a v troške osolenej vody podusíme. Na masle opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme nadrobno...

Kuracia kokosová polievka
Do rozohriateho woku nalejeme trochu oleja. Pridáme karí pastu a na rezančeky nakrájanú papriku. Chvíľu...

Morské ryby v keli
Z dovolenky v Chorvátsku som si priniesol niekoľko zaujímavých receptov na prípravu rýb. Všetky majú jedno...

Bravčová pečienka s chuťou husacej
Vynikajúca pochúťka na studené misy, alebo len tak na čerstvý chlebík alebo na bagetu

Domáca plnená podbrušinka na panvici
Na dnešný sviatočný deň som pripravila domácu podbrušinku... mám ju ešte zo zásob od farmára... dnes som...

Zapekaná kačica
Očistenú kačicu osolíme. Dáme ju na rozohriatu masť a zo všetkých strán opečieme. V hrnci...

Zelené slávky so šafranovým krémom
Kvalita, zdravie a zážitok – to je filozofia, podľa ktorej varíme. Z jednoduchých čerstvých surovín sa snažíme šetrným spôsobom pripraviť chuťovo vyvážené,...

Pastiersky jahňací rebierkový perkelt na červenom víne so saturejkou
Nedeľný obed z jahňacích rebierok na víne so saturejkou.

Zverinový hrniec
Na tretine rozpáleného tuku opražíme polovicu dávky cibule do zlatista, pridáme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu,...

Segedinské bravčové kotlety.
hľadal som recept na sikulké bravčové rebierko a našiel som tento ktorý občas robievala moja neb. mamka....

Rizoto s mäsom a hroznovými listami
Fantasticky chutné rizoto, ku ktorému stačí už len šalát, alebo kyslé uhorky. Ja toto...