Hľadala som recept na zužitkovanie mäsa z mäsovej polievky. Fašírky, paradajková a kôprová omáčka mojej rodine už nechutia, tak som potrebovala niečo iné, chutné Zobraziť celý popisHľadala som recept na zužitkovanie mäsa z mäsovej polievky. Fašírky, paradajková a kôprová omáčka mojej rodine už nechutia, tak som potrebovala niečo iné, chutné na namáčanie a aby toho bolo hojne. Je to recept od Ibi z dediny Backamadaras a poskytla ju Rózsika.
porcií
príprava
na 100 °C
Suroviny
4 ks |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
1/2 KL |
|
400 ml teplá |
|
4 strúčiky |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
100 ml studená |
|
1/2 ČL |
|
(alebo bravčové) varené z polievky |
|
Postup
-
1
Očistenú cibuľu nakrájame na drobno, následne restujeme na oleji spolu so soľou a čiernym korením.
- 2
Keď sklovatie postupne pridáme teplú! vodu a ďalej dusíme. Medzitým pridáme aj strúčiky cesnaku.
- 3
Nakoniec zahustíme s hladkou múkou a červenou paprikou ktorú v studenej vode sme na hladko vymiešali. Pridáme ešte vegetu.
- 4
Dáme do toho mäso z polievky. Je možná aj príprava z hovädzieho mäsa. Dôležité! Cibuľu nemôžeme smažiť do červena, len dusiť lebo dosiahneme iný charakter jedla.
- 5
Podávala som so zemiakovou knedľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu