Cibuľový tokáň na transylvánsky spôsob

editamarkos - fotkaeditamarkos, 27. októbra 2016

Hľadala som recept na zužitkovanie mäsa z mäsovej polievky. Fašírky, paradajková a kôprová omáčka mojej rodine už nechutia, tak som potrebovala niečo iné, chutné na namáčanie a aby toho bolo hojne. Je to recept od Ibi z dediny Backamadaras a poskytla ju Rózsika.

6
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 100 °C

Suroviny

4 ks
2 PL
1 ČL
1/2 KL
400 ml teplá
4 strúčiky
1 PL
1 KL
100 ml studená
1/2 ČL
 (alebo bravčové) varené z polievky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistenú cibuľu nakrájame na drobno, následne restujeme na oleji spolu so soľou a čiernym korením.

  2. 2

    Keď sklovatie postupne pridáme teplú! vodu a ďalej dusíme. Medzitým pridáme aj strúčiky cesnaku.

  3. 3

    Nakoniec zahustíme s hladkou múkou a červenou paprikou ktorú v studenej vode sme na hladko vymiešali. Pridáme ešte vegetu.

  4. 4

    Dáme do toho mäso z polievky. Je možná aj príprava z hovädzieho mäsa. Dôležité! Cibuľu nemôžeme smažiť do červena, len dusiť lebo dosiahneme iný charakter jedla.

  5. 5

    Podávala som so zemiakovou knedľou.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: