
Thajské stir-fry s bazalkou (Pad kra prao)
Pad kra prao je jedno z najpopulárnejších thajských jedál. Jeho názov znamená „pražené mäso s bazalkou“ a je to jednoduchý a chutný recept, ktorý si pripravíte do pol hodiny....

Uletené krídelká
Kuracie krídelká osolíme, okoreníme, obalíme v múke, vo vajíčku zmiešanom s mliekom. Nakoniec...

Listové variácie so sviečkovicou
Šaláty zmiešame osolíme, okoreníme, zalejeme olivovým olejom a pokvapkáme šťavou z citróna. Hovädziu sviečkovú nakrájame...

Veľkonočná tortilla
Tortilu ohrejeme na panvičke, uložíme na tanier a poukladáme šalát ochutený soľou, korením, olivovým olejom...

Údené pliecko so zemiakovo-hráškovým prívarkom
Veľmi chutná kombinácia hrášok so zemiakmi v prívarku. varené údené plecko sa hodí k prívarku s...

Rybia nátierka s avokádom
Avokádo olúpeme a roztlačíme, pridáme tvaroh, sardinky a spolu vymiešame.

Nátierka z krabích tyčiniek
Tento recept mám od mojej kolegyne, je veľmi chutný a jednoduchý na prípravu.

Zemiakové knedlíky plnené s údeným mäsom a dusenou sudovou kapustou
Zemiaky uvaríme v šupke osolíme. Zlejeme a necháme vychladnúť. Ošúpeme pretlačime alebo postrúhame pridáme soľ...

Rychle karí - pozor vysoko navykové
tento recept som jedla na oslave mojej kamaratky a hned na druhy den som si ho urobila...

Zbojnícky špíz s tekvicovým pyré
Tekvicová nemusí byť len polievka. Nech sa páči, chutný špíz s tekvicovým pyré.

Guláš z husacích žalúdkov
možem iba odporučiť prave som si ho spravil

Treska zapečená s paradajkou
Rybacie mäso opláchneme a osušíme, osolíme ho a okoreníme. Paradajku pokrájame na kolieska, syr...

Rybací šalát
Mrazené filé osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a krátko podusíme. Vychladnuté vykostíme a nakrájame. Majonézu...

Divinový chrbát s medovými lievancami
Med je surovina hodná kráľovnej (a to nie iba včelej). Dokáže nielen osladiť dezerty, ale...

Francúzsky kačací rilette
Kačacie mäso pokrájame na kúsky veľké ako malé vajce, v hrnci ho zalejeme hruškovicou alebo vodou....

Jahňacie rizoto
V nedeľu som piekla jahňacie stehno po židovsky. Zostalo mi pečené mäsko a dubákovo-hrášková zmes, ...

Rôsolovica s údeným mäsom
Údené rebrá dáme variť do vody, pridáme čierne korenie, nové korenie, bobkový list a...

Výborný obed z jedného pekáča
Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno a chvíľu orestujeme na troche oleja. Po pár minútach pridáme mleté...

Gnocchi s kuracími pečienkami
Pravé talianske gnocchi s výraznými chuťami paradajok, cesnaku a kuracích pečienok.

Kuracie prsia v kyslej smotane
Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na malé kocôčky. Mäso dáme do väčšej misky a pridáme kyslú...

Kuracie stehná s hubovou plnkou a hubovou redukciou
Zasa som experimentovala. Huby som použila suchohríby a masliaky.

Šakalý dych
Tento recept je nenafotiteľný, ale sľubujem, že v domácej kuchyni to zdokumentujem! Naposledy som fotil...

Červená šošovica s morčacími pečienkami
Náš dnešný obed. Možno sa Vám to bude zdať zvláštna kombinácia, ale chcela som vyskúšať...

Šalátik a lá použi čo musíš Štedrák
keďže chladnička bola preplnená a hlavne škoda zeleniny tak som ju využila a šalát sa hodil skvelo...