
Bramborové knedlíky plnené bravčovou pečienkou
... zasa jeden z mojich experimentov ... chutí...

Francúzsky kačací rilette
Kačacie mäso pokrájame na kúsky veľké ako malé vajce, v hrnci ho zalejeme hruškovicou alebo vodou....

Kurací šalát à la Caesar s parmezánovými čipsami
Populárny šalát, ktorého základom sú chrumkavé listy rímskeho šalátu, kúsky kuraťa a krutóny. My...

Šakalý dych
Tento recept je nenafotiteľný, ale sľubujem, že v domácej kuchyni to zdokumentujem! Naposledy som fotil...

Placky s údeným lososom
Očistené zemiaky postrúhame, dáme ich do misky, trochu osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, ...

Pečené filé
Filé umyjeme, osušíme a každé pokrájame na 4 kúsky. 3 PL oleja zmiešame spolu s...

Fazuľové struky s bravčovým plieckom
Cibuľu nasekáme nadrobno a dáme do väčšieho hrnca. Pridáme maslo, podlejeme vodou a dusíme...

Hanger steak s vínovo-brusnicovou redukciou
Po dlhšej dobe jeden hanger nezaškodí :-) Odkaz pre všetkých dobrých ľudí: NENECHAJTE SA VYŠTVAŤ !!!

Úhor na masle
Príprava úhora podľa JPP - jedna pani povedala. Niekoľko rád, z ktorých som si vybral...

Pikantná rybacia zmes
Jedinečná kombinácia rybacieho mäsa a byliniek s čili je zárukou úspechu nie len pre milovníkov pikantných jedál....

Lahôdkové fašírky Royal
Tento recept som použila na výrobu fašírok pripravovaných vo veľkej kuchyni. Jedli ich nóbl hostia a...

Treščia pečeň marinovaná v omáčke z citrusových plodov
Dnešný obed som skombinovala z viacerých receptov, ktorých jednotiacim prvkom je inšpirácia japonskou kuchyňou. Okrem...

Bezlepkové fašírky a kelový prívarok
Dnes budeme variť. Klasiku, ktorá nám veľmi chutí. Máme pre vás náš domáci recept na bezlepkové fašírky a k nim kelový prívarok....

Výborné pečené jahňacie stehienko
Mäsko si umyjeme a odblaníme. Prešpikujeme asi piatimi strúčikmi cesnaku, a polovičným množstvom slaninky. Potom...

Steak v neapolskej omáčke s domácimi rezancami
Počasie nám veľmi nepraje, nesneží, ľad sa topí, takže zimné aktivity zatiaľ nehrozia...

Hovädzie mäso na sušených slivkách
tento recept mám od svojho spolupracovníka a je to fajn recept už som ho jedol

Domáci burger
Rozmýšľala som čo na večeru, a tak vzniko toto. Zeleninu môže použiť každý takú, ...

Plnené kapustové listy
Umyté kapustné listy povaríme 5 minút v osolenej vode. Potom ich vyberieme, odkrojíme tvrdé dolné...

Údený losos s vodkou
Toto som sa naučila v Rusku - dá sa použiť ako predjedlo, alebo silvestrovská mňamka :)

Ojako domburi - kuře s vejci
Jeden z velmi jednoduchých, čínských receptů. Sojovou omáčku má dnes téměř každý, rýžové víno...

Králičie chrbáty marinované čiernym pivom
Na dostatok čerstvej „králičiny“ sa, na šťastie, od istého času sťažovať nemôžeme. Ako...

Gnocchi s mäsovo-zeleninovou omáčkou
Tento recept som zas jedla prvý krát už dávno. nepamätám si , len som...

Zemiakové knedlíky plnené s údeným mäsom a dusenou sudovou kapustou
Zemiaky uvaríme v šupke osolíme. Zlejeme a necháme vychladnúť. Ošúpeme pretlačime alebo postrúhame pridáme soľ...

Francúzska roštenka
Vykostenú roštenku očistíme, nakrájame na plátky, naklepeme z oboch strán na tenko a posolíme...

Červená šošovica s morčacími pečienkami
Náš dnešný obed. Možno sa Vám to bude zdať zvláštna kombinácia, ale chcela som vyskúšať...