Kačacie rillettes s cibuľovým kompótom
šéfkuchár a majiteľ Bistra Smartfood v Banskej Bystrici, 6. októbra 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 130/80 °C
Postup
-
1
Kačacie stehná zalejeme roztopenou masťou, pridáme očistenú cibuľu, cesnak, vetvičky tymianu soľ a hviezdičku badiánu. Ponorenú, ale nezakrytú kačacinu pečieme tri hodiny na 130 °C alebo 12 hodín na 80 °C. Po upečení kačku vyberieme z nálevu. Dôkladne oberieme od kostí.
- 2
Tretinu čistého mäsa namrvíme na malé kúsky a ostatné spolu s kožou, cibuľou a cesnakom rozmixujeme alebo zomelieme. Zmes zmiešame s natrhaným mäsom a pridáme nasekané lístky čerstvého tymianu. Dobre osolíme a okoreníme čerstvo namletým korením. Do zomletej zmesi môžeme pridať kačaciu masť, aby vytvorila kompaktnú hmotu. Necháme dobre stuhnúť a podávame s cibuľovým kompótom a čerstvým chlebom.
- 3
<b>Cibuľový kompót: </b>Z cukru pripravíme karamel. Do karamelu pridáme na mesiačiky nakrájanú cibuľu a vetvičku tymianu. V karameli ich dobre orestujeme, kým cibuľa nezmäkne (asi 5 minút). Potom celú zmes zalejeme červeným vínom a varíme ďalších 10 minút do potrebnej hustoty. Môžeme dochutiť vínnym octom. Podávame studené.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu