Pstruh s olivovou salsou a špenátová quinoa fotorecept

kecemis - fotkakecemis, 16. júna 2014
Pstruh s olivovou salsou a špenátová quinoa (fotorecept)
Foto: kecemis

Recept som pocul v CBC radio. Tak sa mi zapacil, ze som sa rozhodol ho vyskusat. Je mozne pouzit samozrejme aj iny druh ryby, Zobraziť celý popisRecept som pocul v CBC radio. Tak sa mi zapacil, ze som sa rozhodol ho vyskusat. Je mozne pouzit samozrejme aj iny druh ryby, napr. tilapia, losos atd. Ja som teraz robil zo pstruha, ten nam chutil najviac. Samozrejme I quinou mozno nahradit napr. orzom.

4-6
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL
500 g
Olivova salsa:
1/4 hrnček
2 PL
1 PL
1/4 hrnček
Quinoa so špenátom:
1 hrnček
2 PL
4 - 6 ks
4 hrnček
1 hrnček
2 PL
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Umyl som si rybu a zbavil som ju koze. Nakrajal som ju na mensie casti.

    Pstruh s olivovou salsou a špenátová quinoa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Podla navodu som si dal uvarit quinou a medzitym som si zacal pripravovat salsu. Nakrajal som paradajky a olivy na mesie kusky.Pridal som nasekanu vnatku. Dal som do misky, pridal olivovy olej, sol a korenia a pomieasal. Salsu som si odlozil do chladnicky, do dalsieho pouzitia.

    Pstruh s olivovou salsou a špenátová quinoa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ocisteny cesnak som pretlacil cez pucitko a dal som si ho asi na minutu oprazit na rozohriatom oleji.

    Pstruh s olivovou salsou a špenátová quinoa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom som pridal spenatove listky. Za staleho mesiania som ich varil asi 3 minuty, kym neboli asi takto zvednute.

    Pstruh s olivovou salsou a špenátová quinoa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vypol som platnicku a pridal som quinou, nakrajane paradajky, kopor, citronovu stavu a sol a korenie. Zamiesal som a pustil som sa do ryby.

    Pstruh s olivovou salsou a špenátová quinoa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na rozohriatom masle som oprazil osoleneho a okoreneneho pstruha priblizne 1 minute s kazdej strany.

    Pstruh s olivovou salsou a špenátová quinoa (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pstruha som polozil na quinou a na vrch som dal salsu. Ak Vam zvysi salsa, vyskusajte ju na ranajky s hriankou.

    Pstruh s olivovou salsou a špenátová quinoa (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

safran
vyzerá to výýýborne, všetky suroviny tip-top :-)
alex37
vyzerá perfektne, len mi pripadá ako losos :-) v podstate jedno ľúbim všetky ryby :-) 5* KK
jujoska
velmi pekny recept. @alex37 to bude pstruh lososovity, aj u nas ho predavaju. Vyzera ako losos ale je o nieco lacnejsi a mnohe stravovacie zariadenia ho vydavaju za drahsieho lososa a vy na tanieri ani nemate ako zistit, ze je to vlastne pstruh
frezia68
Aj ja vidím lososa,alebo nejaký neznámy pstruh?Ale recept pekný,pohral si sa s ním a určite chutný :-)
kukulienka71
Krásny recept, úvodná fotka super! quinou som zatiaľ len pridávala do iných jedál, páči sa mi so špenátom. Všetko spolu pekne ladí, 5* bez pochyby!
kecemis
Dakujem za povsimnutie. Este k tej rybe, teda pstruhu (rainbow trout). Je pribuzny lososom. Prve dva tri roky ziju v oceane a potom sa vracaju do sladkovodnych vod. Toto bolo vyuzite pri zalozeni rybych farm, kde sa vo velkom pestuju. V obchodoch potom dostat pstruha, ale aj lososa but s farmy, alebo diveho. Podla toho sa aj odvija cena. Maso maju podobne a kto sa tomu velmi nevenuje, ani si nevsimne drobne rozdieli v strukture mesa.
evusik
tak na toto by som sa nechala pozvať... parádny recept, krásne foto... quinou som ešte nejedla, ale nahradiť by sa asi dala kuskusom, alebo kúpiť v Bio potravinách... no ale kde vziať takého nádherného pstruha :-)
kecemis
Dakujem. Dievcata kludne pridte. Uz som zene volal, nech tie zvysne 3 kusky odlozi spat, ze pridete na obed. Slubil som jej pripravit nieco lepsie, pardon, nieco ine.
srnkas
Vsetky ingrediencie super. Hned by som si dala bez pipnutia. Urcite si ma inspiroval. Dakujem!
tiginko
namôjdušu toto tuším bude zajtrajší obed do roboty, musím mrknúť do mrazničky, či tam ešte toho ružového pstruha mám, lebo inak mám všetko...ak nie, tak určite inokedy. Vďaka za recept @kecemis
eviana
@kecemis , Ty vieš tak čarovne zakomponovať suroviny v jedle, že sa mu nedá odolať už na prvý pohľad... nádherné jedlo, úžasne spracovaná quinoa - aj ja nadšene tlieskam rukami ako Tvoja vnučka... veľmi chválim :) 5*
kecemis
Dakujem dievcata. Budem rad ak vyskusate a vylepsite.
marianne
jeeminku @mirko ake dobre davate,co som tu nebola.U Teba by som sa tiez ja vedela naladovat..:-)) ...spociatku som si myslela,ze to bude losos,take masko cervene ma...
tiginko
veľká vďaka za tip na obed @kecemis , naozaj výborná kombinácia chutí. Trochu som síce pomenila salsu, lebo doma boli len zelené olivy, namiesto petržlenovej vňate išla cibuľková a neodolala som chilli omáčke Sriracha. Ale inak všetko podľa receptu, aj čerstvý kôpor som našťastie ešte mala. Určite zopakujem!


kecemis
@marinka kludne sa pripoj k ohlasenej delegacii, hore vyssie uvedenej. Ja si zatial odskocim na jazera chytit dalsie pstruhy.
@tiginko som rad, ze ta moj recept zaujal a vdaka za pekne foto. Ja mam tiez rad stiplave a davam stiplave asi vsade okrem mlieka ktore pijem.