Kolenačka fotorecept

jody - fotkajody, 24. júna 2012 14:18
Ďalšie recepty »
Kolenačka (fotorecept)Foto: jody

Jedna z dlhého predlhého radu fazuľových polievok, táto s údeným kolenom. :-)

20 min
príprava
90 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Deň vopred si namočíme do studenej vody fazuľu. Na druhý deň začíname - do hrnca vložíme umyté koleno.

    Kolenačka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme na drobno nasekaný cestnak, baraní roh, vavrín a varíme.

    Kolenačka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým si obielime zemiaky, nakrájame ich na malé kocky a očistíme koreňovú zeleninu, tú nasekáme na drobno.

    Kolenačka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď je koleno polomäkké, pridáme nakrájanú zeleninu a namočenú fazuľu aj s vodou. Šupneme tam aj trochu zázvoru (okrem chuti aj proti nadúvaniu).

    Kolenačka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Koleno vyberieme, necháme bokom. Mäso z neho pokrájame a vrátime do polievky až na samý koniec. K polomäkkej fazuli pridáme zemiaky. Keď sú už mäkké aj tie, zahustíme polievku zátrepkou zo smotany a múky. Povaríme 5 min.

    Kolenačka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Naložíme taniere kopcom, k tomu ešte nejaký dobrý osúch, placek, lángoš, báleš... a baštíme. Dobrú chuť. :-)

    Kolenačka (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist