Foto: jody
Jedna z dlhého predlhého radu fazuľových polievok, táto s údeným kolenom. :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Deň vopred si namočíme do studenej vody fazuľu. Na druhý deň začíname - do hrnca vložíme umyté koleno.
-
2
Pridáme na drobno nasekaný cestnak, baraní roh, vavrín a varíme.
-
3
Medzitým si obielime zemiaky, nakrájame ich na malé kocky a očistíme koreňovú zeleninu, tú nasekáme na drobno.
-
4
Keď je koleno polomäkké, pridáme nakrájanú zeleninu a namočenú fazuľu aj s vodou. Šupneme tam aj trochu zázvoru (okrem chuti aj proti nadúvaniu).
-
5
Koleno vyberieme, necháme bokom. Mäso z neho pokrájame a vrátime do polievky až na samý koniec. K polomäkkej fazuli pridáme zemiaky. Keď sú už mäkké aj tie, zahustíme polievku zátrepkou zo smotany a múky. Povaríme 5 min.
-
6
Naložíme taniere kopcom, k tomu ešte nejaký dobrý osúch, placek, lángoš, báleš... a baštíme. Dobrú chuť. :-)
Diskusia k receptu