Grilované kalmáre

Marcel Ihnačák
šéfkuchár reštaurácie Au cafe v Bratislave, 12. augusta 2010
Grilované kalmáre
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g




Postup

  1. 1

    Kalmáre osolíme a okoreníme, položíme na rozpálený gril a grilujeme zo všetkých strán asi 5 minút. Pred podávaním pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou.

  2. 2

    Podávame s čerstvou rukolou a čili dressingom.

  3. 3

    Náš tip: Kalmáre musia byť čerstvé, nekupujeme mrazené.

Diskusia k receptu

michsamant
pekne foto, jednoduche jedlo, skoda ze tu tento receptik nebol, ked som ich prvykrat robila, moje boli uplne gumene :(
bozulka
@bambulka čerstvé dostať v Metre/nie vždy/ možno aj v špecializovanej predajni.Neviem kde kupujú kuchári v hoteloch.Mali by poradiť.