Foto: martinis
Našiel som recept na lososa od nórského šéfkuchára Josteina Medhausa, tak som si ho upravil a pripravil čerstvú tresku netradičným spôsobom - varením v Zobraziť celý popisNašiel som recept na lososa od nórského šéfkuchára Josteina Medhausa, tak som si ho upravil a pripravil čerstvú tresku netradičným spôsobom - varením v náleve. K jemnej chuti tresky sa hodí aj kôprový jogurt a lyžička lekváru, výbornou prílohou sú zemiaky s maslom a petžlenovou vňaťou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tresku umyjeme a nakrájame na 4 kusy. Do väčšieho hrnca nalejeme vodu, víno, ocot a pridáme aj korenie, bobkové listy a poriadnu dávku soli. Necháme prevrieť, vložíme tresku a prikryté varíme 12 minút.
-
2
Medzitým pripravíme zemiaky a kôprový jogurt – v miske zmiešame jogurt, soľ, čerstvo namleté čierne korenie, citrónovú šťavu a kôpor.
-
3
Nálev z tresky zlejeme, vyberieme bobkové listy a prípadne aj korenie a naservírujeme na tanier. Ak je to potrebné, dosolíme, pridáme kôprový jogurt a zemiaky. Odporúčam servírovať s lyžičkou kyslejšieho lekváru, napríklad viničkového či brusnicového :)
-
4
Môj tip : Ak chcete byť precízni, čierne korenie môžete povyberať pred servírovaním - ja som ho však nechal a každý si ho na tanieri vybral sám, nebol to žiaden problém. Ak chcete, môžete siahnuť aj po kvalitnej mrazenej rybe, keďže sa aj tak rozpadne na kúsky. U mňa však jednoznačne vyhráva čerstvá treska, jej chuť je nenahraditeľná.
@eviana sem-tam sa dá zohnať v Tescu, iný zdroj bohužiaľ v SNV nemáme :(
Ďakujem za pochvalu a zdieľam Tvoju radosť z dobrej rybačky! :)
jedine, že by som miesto diétneho jogurtu dal krémfreš, alebo maskarpóne s limetovou šťavou a milovaným kôprom
Jogurt ja teda naozaj môžem, ale ak preferuješ mascarpone, môže byť - ja by som si vybral ricottu, tá sa na takýto účel hodí viac