Kapor pod perinou fotorecept

makinka31 - bez fotkymakinka31, 7. januára 2011
Kapor pod perinou  (fotorecept)
Foto: makinka31

Chcela som skúsiť rybu na nejaký iný spôsob, tak som čosi vymyslela a výsledok? Posúďte sami....

15 minút
príprava
30 minút
na 150 °C

Suroviny

 ( alebo iná ryba )
 mletá
3 ks
1 dcl
100-150 g mrazená (zmes)
100 g
 čerstvá
 na potretie pekáča




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny a môžme ísť na to. Ja som použila kapra a aljašskú tresku rovno z mrazničky.

    Kapor pod perinou  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Niekde som čítala,že ryba si dokáže zo slanej vody za cca 10 minút zobrať toľko soli,koľko potrebuje....vyskúšajte, ja som tentokrát ryby osolila len "vlažne", pretože použijeme plesňový syr. Ryby si nakrájame na menšie kúsky, pekáč potrieme maslom. Na dno pekáča poukladáme ryby, ktoré mierne osolíme a pokvápeme citrónovou šťavou. Pridáme mletú rascu.

    Kapor pod perinou  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mrazenú zeleninu poukladáme na rozložené ryby a dáme do rúry. Pri teplote 150°C pečieme 20 minút.

    Kapor pod perinou  (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zatiaľ si rozšľaháme v miske vajíčka spolu s asi 1 dcl mlieka, 100 g bielym smotanovým jogurtom. Do tejto zmesi rozmrvíme syr s modrou plesňou ( ja som dala taký 2 cm pásik z výrezu), dobre rozmiešame.

    Kapor pod perinou  (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Touto zmesou zalejeme ryby a necháme v rúre asi tak 10 minút zapiecť (teda pokiaľ rozšľahané vajíčka nezmenia konzistenciu).

    Kapor pod perinou  (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vyberieme z rúry. Pokrájame na kocky alebo iné útvary, ktoré nám kúsky kapra určia:) a môžeme podávať.

    Kapor pod perinou  (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ja som dnes zvolila opekané zemiaky pre prípad, že to deťom nebude chutiť, tak nech sa najedia aspoň zemiakov :)) ale nebolo to potrebné, takže kľudne môže byť kapor podávaný aj so zemiakovou kašou. A samozrejme nezabudneme na zeleninu najlepšie čerstvú...Dobrú chuť!

    Kapor pod perinou  (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

evanaaa
Aj ja som dnes robila rybu so zeleninou ( mrkva, celer, petržlen, kaleráb a brokolica), nasolené filety, pokvapkané citrónom som dala na trochu povarenú zeleninu - na filety som ešte dala marinádu a bšetko som dala na plech, filety na vrch, k tomu zem. kaša. Všetky tieto spôsoby sú dobré, ako aj ten tvoj.
makinka31
Evka a ak mozem vediet, do akej marinady si dala filety? rada sa inspirujem...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia