Pálivý tanier z darov mora
šéfkuchár Premium – business hotel Bratislava, 27. októbra 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Zvykli sme si na kávu, čokoládu, semtex. Najsilnejšouenergetickou vzpruhou však od čias našich pradedov zostáva polievka. Odovzdá telu toľko chutí, zdraviu prospešných látok a Zobraziť celý popisZvykli sme si na kávu, čokoládu, semtex. Najsilnejšouenergetickou vzpruhou však od čias našich pradedov zostáva polievka. Odovzdá telu toľko chutí, zdraviu prospešných látok a tepla ako žiadne iné životobudiče.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
150 g |
|
4 ks (môžu byť aj očistené od hlavy) |
|
6 ks |
|
4 ks |
|
2 ks |
|
10 ks |
|
2 strúčiky |
|
50 ml |
|
1 ks |
|
50 g |
|
1 ČL |
|
|
Postup
-
1
V malom množstve osolenej vody uvaríme slávky, kým sa neroztvoria.
- 2
Na olivovom oleji orestujeme krevety, mušle sv. Jakuba a na pásiky nakrájanú mrkvu. Pridáme soľ, korenie, cesnak a nasekanú čili papričku. Zalejem vínom a trochou vody, pridáme kurkumu a podusíme asi 10 minút.
- 3
Do polievky ešte pridáme slávky spolu s vodou, v ktorej sa varili, a povaríme ešte asi 10 minút. Nakoniec pridáme na polovicu prekrojené cherry paradajky, nasekanú pažítku a dosolíme podľa potreby.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu