Pálivý tanier z darov mora

Michal Kružic
šéfkuchár Premium – business hotel Bratislava, 27. októbra 2013
Pálivý tanier z darov mora
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Zvykli sme si na kávu, čokoládu, semtex. Najsilnejšouenergetickou vzpruhou však od čias našich pradedov zostáva polievka. Odovzdá telu toľko chutí, zdraviu prospešných látok a tepla ako žiadne iné životobudiče.

4
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
4 ks (môžu byť aj očistené od hlavy)
6 ks
4 ks
2 ks
10 ks
2 strúčiky
50 ml
1 ks
50 g
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V malom množstve osolenej vody uvaríme slávky, kým sa neroztvoria.

  2. 2

    Na olivovom oleji orestujeme krevety, mušle sv. Jakuba a na pásiky nakrájanú mrkvu. Pridáme soľ, korenie, cesnak a nasekanú čili papričku. Zalejem vínom a trochou vody, pridáme kurkumu a podusíme asi 10 minút.

  3. 3

    Do polievky ešte pridáme slávky spolu s vodou, v ktorej sa varili, a povaríme ešte asi 10 minút. Nakoniec pridáme na polovicu prekrojené cherry paradajky, nasekanú pažítku a dosolíme podľa potreby.

Recept je zaradený do kategórií:
Plody mora, Exotické jedlá, Polievky, Oprážané, Varené, Polievky 2

Diskusia k receptu

marianne
to je teda tanier...riskujem,ze ma ukamenuju,ale uzasne.....:-)
paploska
je super @marianne nie na ukameňovanie. veď všetci sa učíme, či nie? a je fajn, ak máme o koho....