Kurča s hubovou plnkou

Rastislav Bekeš
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 28. februára 2017
Kurča s hubovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
55 minút
na 185 °C

Suroviny

1 ks
400 g zmes lesných
1 ks
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Kurča umyjeme a opatrne vykostíme, začneme od chrbtovej strany, vedieme rez po chrbtici. Postupujeme popri kosti – postupne režeme jednu stranu, potom druhú – opatrne, aby sme neprerezali kožu. Mäso oddelíme od trupu, stehná takisto vykostíme, krídelka ponecháme.

  2. 2

    Do misky vložíme huby, najemno nakrájanú cibuľu, rozpučený cesnak. Všetko dôkladne premiešame a dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Kurča naplníme hubovou zmesou, zošijeme potravinárskou niťou, opatrne sformujeme do pôvodného tvaru. Osolíme ho zo všetkých strán, potrieme olivovým olejom a pečieme pri 185 °C približne 55 minút.

Diskusia k receptu

radost
foto lákavé..cítim tú vôňu i chuť...
chica114
Môže to byť veeeľmi chutné, ochutnala by som :-) 5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia