Kurča s hubovou plnkou
Rastislav Bekeš
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 28. februára 2017
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 28. februára 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
55 minút
na 185 °C
na 185 °C
Postup
-
1
Kurča umyjeme a opatrne vykostíme, začneme od chrbtovej strany, vedieme rez po chrbtici. Postupujeme popri kosti – postupne režeme jednu stranu, potom druhú – opatrne, aby sme neprerezali kožu. Mäso oddelíme od trupu, stehná takisto vykostíme, krídelka ponecháme.
- 2
Do misky vložíme huby, najemno nakrájanú cibuľu, rozpučený cesnak. Všetko dôkladne premiešame a dochutíme soľou a korením.
- 3
Kurča naplníme hubovou zmesou, zošijeme potravinárskou niťou, opatrne sformujeme do pôvodného tvaru. Osolíme ho zo všetkých strán, potrieme olivovým olejom a pečieme pri 185 °C približne 55 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu