Rybacia (vianočná) polievka

leushkka - bez fotkyleushkka, 6. septembra 2015
Rybacia (vianočná) polievka
Foto: leushkka

Každoročne na Vianoce po zabití kapríkov robievame túto úžasne jemnú a chuťovo výbornú polievku. Takže zbytky z rýb už nevyhadzujte a skúste .

10 minút
príprava

Suroviny

1 - 2 ks
5 ks
1 PL
1 ČL
100 g
1 ks
2 PL
1 PL
1 ČL
1 - 2 l




Postup

  1. 1

    Kaprie zbytky - hlava bez žiabrov a očí, chvost, odrezky masa, bobkový list, tymián, 5 guľôčok čierneho korenia, 1 pl octu, 1kl soli a vodu dáme variť na vývar. Všetko( okr. vnútorností) varíme 25 min Medzitým si na jemno nastrúhanú koreň.zeleninu (cca 100 g mrkva,petržlen,zeler) opečieme na cibuľke a masle,aby nám zmäkla. Kto che masu potom pomixuje tyč.mixérom na jemno (polievka bude jemná). Vývar scedíme a oberieme mäso od kosti. Do hrnca dáme 1 pl masla a toľko isto hl.múky a urobíme svetlú zápražku. Dolejeme vývarom, vymiešame, pridáme zeleninu a vnútornosti, varíme 20 min. Ku koncu vložíme mäso z ryby. Pripadne ešte dosolíme. Čím viac materiálu z rýb máme, tým lepšie. Prispôsobte si potom objem vody a zápražku.

Diskusia k receptu

nadia56
@Leushkka , presne takto varime rybaciu polievku aj my, ale bez zaprazky, je naozaj vyborna, nemusi byt len na vianoce, u rybarov je urcite aj castejsie ☺
evanaaa
Moja mama zbierala hlavy aj od susedov a z nich robila polievku, ale mliečnu, výborná bola, len nemám recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia