Voňavý balíček s koreninovým maslom
Cukety umyjeme, očistíme a nakrájame na asi 1, 5 cm hrubé kolieska. Paradajky umyjeme a...
Francúzsky quiche s paradajkami
Výborná variácia obľúbeného francúzskeho slaného koláča s paradajkami a čerstvou bazalkou. Ak máte radi plesňový syr,...
Treska so zeleninou
Vyskúšajte túto bielu rybu v kombinácií so zeleninou a skvelou chuťou Podravka Ajvaru. Určite si ju...
Chlebová tehla
Neraz ma prekvapila doma návšteva a nemala som nič upečené. Tomuto sa hovori, čo dum...
Bylinkové tofu v olivovej omáčke
Bylinkové tofu vybalíme, zrežeme z koncov (aby sa ľahšie vstrebali doň chute), nakrájame na 4...
Domáca cibuľačka
Slaninu opražíme na masle do chrumkava. Do slaniny vložíme kilo na veľké kusy nakrájanej cibule...
Salámové košíčky
Je to starý recept, objavila ho ešte moja mama v kalendári pre gazdinky. Používal sa...
Tajuplné alobalíčky
V starej Číne raz jeden cisár povedal kuchárovi, že chce mať na každý deň iné jedlo,...
Omeletka z letnej záhrady
Včera som mala chuť dať si na večeru niečo ľahké s vajíčkom. Otvorila som chladničku a...
Fliačky s ružičkovým kelom a fazuľovými strukmi
Sú to fliačky so zeleninou a smotanou. Je to lahodné jedlo plné dobrých surovín.
Polievka Barszcz kurpiowski
Tato polévka pochází z regionu Kurpiowského, v Mazowieckem woj. Nezaměňovat s borščem.
Zemiakové karí so zelenou fazuľkou
Nakrájanú cibuľu a papriku orestujeme pár minút na oleji. Postupne pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a všetky...
Ľahká zeleninová omeletka
Snažíme sa žiť zdravo(keď už sme v zime tých pár kíl pribrali ) a vymýšľame ľahké, zeleninové...
Plnená paprika
Klasika. Mám rada sladkú šťavu a veľa šťavy. Ja tento recept volá gule......
Obaľovaná žltá cuketa
Cuketu umyjeme a nakrájame na cca 1, 5 cm hrubé kolieska a osolíme (môžme aj celkom dosť...
Hobak-juk – tekvicová hustá polievka (kaša) s ryžovými knedličkami
Pokrájajte tekvicu a vyberte jadierka. Tekvicu nakrájajte na menšie kúsky. Dajte pariť 20 minúť do...
Okurkovo-avokádový krém
Oloupeme salátovou okurku, přepůlíme a vyškrábneme semínka. Používám okurky pouze štíhlé. Jsou chutnějsí....
Massaman curry s tofu
Parádna fúzia thajských a indických chutí, hotové do polhodinky.
Teplý šalát z brokolice a z quinoy
Brokolica je považovaná doslova za zázračnú zeleninu, toľko priaznivých účinkov na zdravie sa jej pripisuje....
Mrkva na ďumbieri s kaparami
Podobný recept som našla na stránkach EatSmarter! V chladničke som mala mrkvu a kapary, vedľa sa...
Zapečená paradajka s nivou
Je to veľmi jednoduchý a rýchly recept, vhodný na rýchlu a relatívne zdravú večeru.
Špenátovo-parmezánové suflé
Výborný rýchly nákyp vhodný aj na raňajky, desiatu či olovrant.
Francúzska šošovica s jačmeňom
Zohrejeme olej v hrnci a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, na malé kúsky nakrájané zelerovú stonku a...
Plnený zeler
Olúpané a umyté zelery dáme do vriacej vody a uvaríme ich do polomäkka. Necháme ich vychladnúť...
Zeleninový špíz so smotanovým dresingom
Zeleninu umyjeme a nakrájame na približne rovnako veľké kúsky. Striedavo ich napicháme na špajľu, potrieme...
Zelená fazuľka s restovanými paradajkami
Sú zdravé, hodia sa ku grilovanému mäsu, aj ku steaku.