V týchto nátierkách som zredukovala množstvo tukov zemiakmi, a tak dosiahla ich väčšiu ľahkosť. Sú racionálnejšie. Navyše grule im dodali aj svojskejšiu chuť.
2
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
1.verzia: Zemiak uvaríme v šupe domäkka. Syr nastrúhame, pridáme maslo, jogurt, roztlačený, ošúpaný zemiak. Dobre vymiešame. Nakoniec vmiešame na kolieska nakrájanú cibuľku, kôpor a opatrne osolíme. Dobrá je aj po dvoch-troch dňoch odstátia v chlade.
- 2
2.verzia: Zemiak uvaríme v šupe. Ošúpeme. Zmiešame ho dobre s bryndzou, maslom, biozákvasom. Nakoniec vmiešame nastrúhanú reďkovku, posekanú pažítku a trošku soli. Tiež môžeme nechať vyzrieť v chlade.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A ano aj biozakvas mame aj v Canade /@martinat pozri v speci obchododch ako "Amaranth" Health food store/. Ja vsak radsej pouzivam kaukazky kefir do vsetkeho, lebo sa lahko pripravi a jeho chut je fantasticka.
Iste vyskusam obidve natierky, dakujem.