Zemiakové nátierky "Zemiačky"

nonna - fotkanonna, 12. marca 2013 11:58
Ďalšie recepty »

V týchto nátierkách som zredukovala množstvo tukov zemiakmi, a tak dosiahla ich väčšiu ľahkosť. Sú racionálnejšie. Navyše grule im dodali aj svojskejšiu chuť.

2
porcie
30 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    1.verzia: Zemiak uvaríme v šupe domäkka. Syr nastrúhame, pridáme maslo, jogurt, roztlačený, ošúpaný zemiak. Dobre vymiešame. Nakoniec vmiešame na kolieska nakrájanú cibuľku, kôpor a opatrne osolíme. Dobrá je aj po dvoch-troch dňoch odstátia v chlade.

  2. 2

    2.verzia: Zemiak uvaríme v šupe. Ošúpeme. Zmiešame ho dobre s bryndzou, maslom, biozákvasom. Nakoniec vmiešame nastrúhanú reďkovku, posekanú pažítku a trošku soli. Tiež môžeme nechať vyzrieť v chlade.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist