Keďže som mala namočený cícer,tak som rozmýšľala čo navarím.Tak som sa rozhodla,že budem experimentovať.A musim povedať že sa experiment vydaril.Veď vyskúšajte sami.:)
porcie
príprava
na 175 °C
Suroviny
|
|
200 g uvarený |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
2 ks - strúčiky |
|
|
|
2-3 PL na dusenie |
|
bešamel: | |
2-3 PL |
|
2 PL |
|
-odhadom podľa hustoty bešamelu |
|
-štipka |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Uvarený cícer nechame odkvapkať v sitku.Načistenu mrkvu nakrájame na tenké kolieska.Cibuľu nakrájame na malé kocky,cesnak nastrúhame.Na panvici s maslom orestujeme do zlatista nakrájanu cibuľu.Pridáme mrkvu a cesnak.Podlejeme vývarom z cícera.Necháme dusiť do zmäknutia mrkvy.
- 2
Potom pridáme cícer,spolu všetko ešte dusíme 20min.Prilejeme rozmixované paradajky so šťavou.Potom ešte varíme 10min aby sa nám odparila prebytočná voda.Stiahneme zo šporáka a nechame vychladnúť.
- 3
Na ďalšej panvici si rozpustíme maslo,pridáme múky a zriedime mliekom.Pripravime si tým pádom bešamelovú omáčku.Podľa počtu platkov cestoviny a hustoty ju zriedime mliekom.Presný objem mlieka neviem udať.Robim to odoka.
- 4
Zapekaciu misu si trošku vytrieme maslom.Rozložíme pláty lasagní a potrieme bešamelom a dáme tam časť zmesy.Zakryjeme ďašími plátmy a celý postup opakujeme.Keď budeme v polovici pridáme 3/4 syra nastrúhaného nahrubo. Po dokončení-minutie zmesy+bešamel+pláty, dáme piecť do vyhriatej rúry na 175C a pečieme zhruba 1hod.Pred dopečením vrch posypeme zvyškom syra. Dobru chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu