Lasagne plnené cícerom

sestricka126 - fotkasestricka126, 10. júna 2012

Keďže som mala namočený cícer,tak som rozmýšľala čo navarím.Tak som sa rozhodla,že budem experimentovať.A musim povedať že sa experiment vydaril.Veď vyskúšajte sami.:)

2-4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
na 175 °C

Suroviny

200 g uvarený
2 ks
1 ks
2 ks - strúčiky
2-3 PL na dusenie
bešamel:
2-3 PL
2 PL
 -odhadom podľa hustoty bešamelu
-štipka
200 g




Postup

  1. 1

    Uvarený cícer nechame odkvapkať v sitku.Načistenu mrkvu nakrájame na tenké kolieska.Cibuľu nakrájame na malé kocky,cesnak nastrúhame.Na panvici s maslom orestujeme do zlatista nakrájanu cibuľu.Pridáme mrkvu a cesnak.Podlejeme vývarom z cícera.Necháme dusiť do zmäknutia mrkvy.

  2. 2

    Potom pridáme cícer,spolu všetko ešte dusíme 20min.Prilejeme rozmixované paradajky so šťavou.Potom ešte varíme 10min aby sa nám odparila prebytočná voda.Stiahneme zo šporáka a nechame vychladnúť.

  3. 3

    Na ďalšej panvici si rozpustíme maslo,pridáme múky a zriedime mliekom.Pripravime si tým pádom bešamelovú omáčku.Podľa počtu platkov cestoviny a hustoty ju zriedime mliekom.Presný objem mlieka neviem udať.Robim to odoka.

  4. 4

    Zapekaciu misu si trošku vytrieme maslom.Rozložíme pláty lasagní a potrieme bešamelom a dáme tam časť zmesy.Zakryjeme ďašími plátmy a celý postup opakujeme.Keď budeme v polovici pridáme 3/4 syra nastrúhaného nahrubo. Po dokončení-minutie zmesy+bešamel+pláty, dáme piecť do vyhriatej rúry na 175C a pečieme zhruba 1hod.Pred dopečením vrch posypeme zvyškom syra. Dobru chuť :)

Diskusia k receptu

mracik9
No môže to byť chutné,z cíceru robím iba polievku,ta mi chutí najviac,ale za pokus to stojí.Vyskúšam.
margaretka28
To znie zaujímavo,už som robila cícerovú polievku aj pomazánku,ale lazáne to je pre mňa novinka,to by ma asi nenapadlo,ale môže to byť dobré!!
martamm
Cíácer mám veľmi rada a tento recept určite vyskúšam, vyzerá to suprovo....
sestricka126
dakujem no dcerke to docela chuti :) a aj mne :)a cicer obsahuje tolko bielkovin kolko aj mäso a u nas obcas ta zelenina naozaj nezaškodi :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia