Baklažánovo-šampiňónová zmes na špagety

dr - fotkadr, 12. marca 2015
Baklažánovo-šampiňónová zmes na špagety
Foto: dr
4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
250 g
200 g
2 PL
1 ks
8 strúčikov
1/2 KL
1 KL
1/2 KL
1/4 KL
1 KL
50 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny.

    Baklažánovo-šampiňónová zmes na špagety - obrázok 1
  2. 2

    Baklažán umyjeme, pokrájame na kolieska hrubé asi pol centimetra a nasolíme z obidvoch strán. Necháme nasolené približne 30 minút a potom opláchneme vodou a pokrájame na kocky o veľkosti cca 1x1 cm. Šampiňóny pokrájame na hrubšie plátky, ak sú malé stačí na polovičku alebo sa môžu nechať aj celé.

  3. 3

    Na olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a 3 strúčiky cesnaku nožom trocha roztlačené s pridaním troška soli. Opraženú cibuľu zhrnieme na kôpku a na ňu dáme kurkumu, červenú mletú papriku, drvenú rascu, čierne mleté korenie a sójovú omáčku (tá kôpka preto, aby sa jednotlivé prísady nepálili pokiaľ pridáme všetky, zhorkli by). Premiešame a pridáme pokrájaný baklažán, podlejeme vodou (cca 3 polievkové lyžice), prikryjeme pokrievkou a dusíme pokiaľ nie je baklažán mäkký, podľa potreby dolievame vodu.

  4. 4

    Po zmäknutí baklažánu pridáme pokrájané šampiňóny, premiešame, prikryjeme a dusíme spolu asi 5 minút. Ochutnáme, ak treba dochutíme soľou, pretlačíme zvyšné strúčiky cesnaku a maslo na zjemnenie chuti, premiesame, odstavíme z ohňa a prikryjeme.

    Baklažánovo-šampiňónová zmes na špagety - obrázok 4
  5. 5

    V osolenej vode uvaríme špagety a nastrúhame syr.

    Baklažánovo-šampiňónová zmes na špagety - obrázok 5

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: