Brokokarfiolka so zemiakmi

glosterka - fotkaglosterka, 8. novembra 2010

Všetko sa pekne naraz upečie a na stole je chutný obed alebo večera. :-) Nenáročná príprava.

8
porcií
10-15 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
500 g
500 g
100 g
150-200 g, nastrúhaný údený
Na vymastenie a vysypanie misy:




Postup

  1. 1

    Brokolicu a karfiol rozoberieme a dáme variť do osolenej vody do mäkka samostatne. Zemiaky očistíme, nakrájame na plátky a tiež uvaríme v slanej vode. Vychladnutú brokolicu a karfiol nakrájame na väčšie kúsky, dáme do väčšej misky a zmiešame spolu so zemiakmi.

  2. 2

    Pripravenú zmes dáme do vymastenej a strúhankou vysypanej zapekacej misy, polejeme rozpusteným maslom, posypeme strúhaným tofu syrom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 200°C do ružova na cca 20 minút.

Diskusia k receptu

babidka
dobry receptik , urcite velmi chutne jedlo . Ja by som vsak namiesto plamarinu dala normalne klasicke maslo - ked to ma patrit do kategorie jedal pre deti a aj ako dietne jedlo .
glosterka
@babidka , tento recept som zaradila hlavne do bezmliečnych receptov. Medzi detské som ho dala preto, lebo veľa detičiek má intoleranciu laktózy a alergiu na mlieko (BKM). Žiaľ aj ja. Ja do receptov používam (na pečenie a varenie) Palmarín, pretože mám alergiu na mlieko.
1x moncah
glosterka
pre všetkých: Tento recept si môžte prispôsob podľa seba a môžte použiť klasické maslo.
enge149
dobré a rýchle zelen.jedlo,len tiež použijem maslo,margaríny nemajú takú chuť,ale kto nemôže musi sa prispôsobiť aj umelým tukom/pre nás ostatné je maslo zdravšie ako umelé tuky,kde sa naozaj"umelo"pridávajú emulgátory aj farbivá,majú dlhšiu dobu použiteľnosti,čo tak skúsiť olivový olej,kto má intoleranciu laktozy,je tam oveľa hodnotnejších látok a na vymastenie plechov a pekáča používame domácu br.masť má vyšší stupeň topenia,ale súhlasím-sto ľudí sto chutí aj na Vareche..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia