Tekvicový šalát fotorecept
Foto: tejaja
Tekvica je veľmi vďačná zelenina, ktorá sa dá použiť nielen ako chutný hlavný chod rôzneho druhu, ale aj na výborný šalát.
3
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Očistenú tekvicu nastrúhame na tenké plátky ako uhorky. Mladú tekvicu nešúpeme, iba zbavíme jadierok.
- 2
Na oleji spolu s pálivou paprikou smažíme asi 3 minúty. Potom preložíme do misy.
- 3
Pridáme na tenké pásiky nakrájanú papriku a premiešame.
- 4
Zmiešame suroviny na marinádu a premiešame so zeleninou.
- 5
Šalát podávame so zeleninou podľa chuti a posypeme ho sekaným kôprom. Necháme v chladničke odstáť.
Tiež tekvicový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu