Letná ryža ako sólovka so šalátom

marsis - bez fotkymarsis, 19. júna 2012

Tento recept som si vymyslela ako ľahké jedlo v lete, ale je rovnako dobrý aj ako príloha k mäsu.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
250 gr
175 ml
3 PL
1 ks
4-5 strúčikov
1 PL
1 PL
2 KL
1 ks
100 ml
100 ml




Postup

  1. 1

    Cibuľu drobno pokrájame, hodíme do teplého oleja, podusíme 3 minúty, pridáme na pásiky pokrájanú papriku, čili papričku zbavenú jadrinca (ak je paprika pikantná, čili vynecháme), umytú ryžu. Spolu opražíme, pridáme mletú papriku, soľ, oregano, tlačený cesnak, opäť dobre pomiešame, zalejeme vínom a vývarom, pridáme polovičky chery paradajok a na miernom ohni prikryté dusíme asi 15 minút. Podávame s ľadovým šalátom ochuteným citrónom. Môže sa pripravovať aj z obyčajnej ryže. Trik je v tom, že ryža nasiakne šťavu z papriky a paradajok. Vhodné aj pre delenú diétu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia