Foto: zasterka
S úsmevom ide všetko ľahšie...aj raňajky do bruška :-)
3
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V hrnci udusíme mrazený hrášok domäkka, počas dusenia ochutíme soľou a červenou mletou sladkou paprikou.
-
2
Na panvici (na troške oleja) chvíľu opražíme pór (nakrájaný na kolieska) spolu s kápiou (nakrájanou na malé pásiky).
-
3
Udusený hrášok zmiešame s opraženým pórom a kápiou.
-
4
V tanieri vyšľaháme celé vajcia, pridáme najemno postrúhaný syr a hráškovo-pórovo-kápiovú zmes. Dobre vymiešame, aby sa všetky suroviny spojili. Už nesolíme.
-
5
Do panvice (so 4 malými otvormi na volské oká) nalejeme olej, rozpálime ho a vyprážame z oboch strán malé omeletky.
-
6
Takto vyzerajú vysmažené a čakajúce na zjedenie :-)
Diskusia k receptu