Špargľou plnený quiche
Matej Šándor a Erik Macák
z Ponteo Activity Park**** v Bratislave - Rusovciach, 2. mája 2019
z Ponteo Activity Park**** v Bratislave - Rusovciach, 2. mája 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
25 minút
príprava
príprava
35-40 minút
na 170-175 °C
na 170-175 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
1 ks |
|
100 g |
|
1/2 KL |
|
Plnka: | |
350 g |
|
100 g |
|
3 ks |
|
200 ml |
|
štipka |
|
štipka |
|
štipka (strúhaný) |
|
Navrch: | |
|
Postup
-
1
Zo surovín na cesto dôkladne vymiesime bochník a vtlačíme ho do formy na tortu alebo do pekáča.
- 2
Smotanu zmiešame s vajíčkami, dochutíme soľou, bielym korením a muškátovým orieškom.
- 3
Špargľu očistíme, pokrájame na kusy a krátko blanšírujeme v osolenej vode asi 2 – 3 minúty. Následne schladíme v studenej vode. Špargľu rozložíme na cesto, posypeme na kúsky nakrájanou šunkou a zalejeme smotanovou zmesou.
- 4
Posypeme postrúhaným tvrdým syrom a dáme piecť do rúry zohriatej na 170 – 175 °C na 35 – 40 minút.
Tiež quiche:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu