Špargľový quiche
Špargľový quiche

Špargľou plnený quiche

Matej Šándor a Erik Macák
z Ponteo Activity Park**** v Bratislave - Rusovciach, 2. mája 2019
Špargľou plnený quiche
Foto: Pravda - Robert Hüttner
25 minút
príprava
35-40 minút
na 170-175 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
1 ks
100 g
1/2 KL
Plnka:
350 g
100 g
3 ks
200 ml
štipka
štipka
štipka (strúhaný)
Navrch:




Postup

  1. 1

    Zo surovín na cesto dôkladne vymiesime bochník a vtlačíme ho do formy na tortu alebo do pekáča.

  2. 2

    Smotanu zmiešame s vajíčkami, dochutíme soľou, bielym korením a muškátovým orieškom.

  3. 3

    Špargľu očistíme, pokrájame na kusy a krátko blanšírujeme v osolenej vode asi 2 – 3 minúty. Následne schladíme v studenej vode. Špargľu rozložíme na cesto, posypeme na kúsky nakrájanou šunkou a zalejeme smotanovou zmesou.

  4. 4

    Posypeme postrúhaným tvrdým syrom a dáme piecť do rúry zohriatej na 170 – 175 °C na 35 – 40 minút.

Diskusia k receptu