Hustá zeleninová polievka s pečeným baklažánom

skolavareniapolus - fotkaSkolaVareniaPolus, 29. apríla 2016

Výborná zeleninová polievka, ktorá zasýti i zahreje.

6
porcií

Suroviny

2 ks
4 ks
4 strúčiky
1 ks
3 ks
1 ks
150 g
1,5 šálky
6 šálok
2 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. Plech vyložíme papierom na pečenie a naň poukladáme kocky baklažánu, celé paradajky, cesnak a zľahka polejeme olivovým olejom. Pečieme cca 20 minút, kým zelenina nezmäkne. Z upečeného baklažánu odstránime šupku a paradajky spolu s cesnakom rozpučíme na kašu. Medzitým rozohrejeme v hrnci olivový olej, pridáme mrkvu, pór nakrájaný na kolieska, dochutíme soľou, korením, paprikou a opečieme cca 5 minút. Potom pridáme zeleninový vývar a fazuľu. Pod pokrievkou varíme cca 20 minút, kým všetko nezmäkne. Nakoniec primiešame pečený baklažán, paradajky, cesnak, citrónovú šťavu a varíme ešte 5 minút. Podávame s lyžičkou gréckeho jogurtu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia