Cukina s tuniakovo-paradajkovou zmesou
Mám veľmi rada kombináciu cukiny a tuniaka a tento spôsob je môj úplne najobľúbenejší. Jedlo je...
Fazuľové struky s jamón serrano
Tento recept mi robieva moj priatel zo spanielska. Velmi som si ho oblubila a dufam ze...
Šampiňóny na zelenine s údeným stehnom
čo dodať ??? ... zasa jeden výmysel , ale chutí...
Šalata s celými zemiakmi omastenými slaninou
Šalata, šalata, šalatovo lisce. Zochabil me frajir, neznam či naisce... Aby sa vám...
Soničkine zemiaky
Recept mám od svojej sesternice, a veľmi ho mám rada. Keďže je bez mäsa, ...
Pór v paradajkovej omáčke
Toto jedlo som našla v mojich kartičkách s receptami, varievala som ho asi pred 10 rokmi,...
Polievka z póru, zeleru a z nakladanej zelenej fazuľky
Tato polievka dnes mala premieru :-) napadlo ma skombinovat por, zeler a nakladanu sladkokyslu zelenu...
Baklažánová nátierka
Jedna z variácií na blízkovýchodné pomazánky, s možnosťou mnohých úprav.
Cviklovo-mrkvová polievka s feniklom
Slaďoučká, voňavá, lahodná polévka, vyladěná smetanou a opečenýma fenyklovýma semínkama.
Pomazánka tri-tri
Uvarené vajíčka postrúhame - robím to v magicchopperi, pridáme syrokrém a tatarsku omáčku, môže...
Tekvicová polievka s tuniakom a zázvorom
Tekvicu ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Upečieme nasucho v rúre, kým začnú kraje hnednúť...
Napoleonky z bryndze a opečenej (grilovanej) zeleniny
Pôvodný Napoleon je francúzske pečivo, alebo mille-feuille – tisíc listov, pretože je spravený z niekoľkých...
Listový šalát s močacinou, plesňovým syrom a kávovým dresingom
Je to nápadité a zároveň veľmi chutné jedlo, ktorým očarúvam hostí.
Žltý hrach s jačmeňom a hubami shiitake
Zohrejeme olej v hrnci na miernom ohni a opražíme nakrájanú cibuľu s paprikou.
Grilovaný kebab bez mäsa
Týmto môžeš, milý čitateľ, vyvrátiť fámy, že vegetariánska grilovačka je nuda 😀
Cestoviny s mangoldom
Mangold je všestranne použiteľná zelenina. Listy môžeme použiť na šaláty, polievky, prílohy, hlavné jedlá....
Zeleninové rizoto z pohánky a pšena
Dame varit pohanku . Po minute varenia dame z ohna a nehame dojst 20-30 minut...
Šalát z cvikly
Cviklu nastrúhame na pásiky (ako na jablká). Uhorky nakrájame na drobné kocky. Cesnak pretlačíme-množstvo podľa...
Pasta salad
Cestoviny (podľa chuti) uvaríme v slanej vode. Na panvici si osmahneme posolené a okorenené kuracie...
Kapustový nákyp s údeným mäso
Očistenú hlávku kapusty pokrájame, sparíme horúcou vodou a necháme odkvapkať. Medzitým múku s maslom opražíme, ...
Vajíčková nátierka
Vajíčka necháme vychladnúť a potom ich nakrájame alebo postrúhame na hrubšom strúhadle.
Zeleninová ihla s tofu
Tofu nakrájame na kocky a spolu so zeleninou restujeme na panvici s trochou oleja. Opečené napicháme...