Jarný šalát z reďkoviek 4 farieb a šalviovým kvetom fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 18. mája 2013

Dnes sa na mňa usmievali moje krásne reďkovky 4 farieb...biela, žltá,červená a bordová..už tretí rok pestujem tento druh vynikajúcich reďkoviek, ktoré sú tak šikovné, Zobraziť celý popisDnes sa na mňa usmievali moje krásne reďkovky 4 farieb...biela, žltá,červená a bordová..už tretí rok pestujem tento druh vynikajúcich reďkoviek, ktoré sú tak šikovné, že keď dosiahli svoju zrelosť vyskočia na povrch zeme a iba chvostík majú v zemi, aby prežili...sú veľmi chutné na šaláty v spojení s pažítkou, cesnakopožítkou, domácou smotanou a kvetmi šalvie lekárskej...

15 minút
príprava

Suroviny

15 ks
5 ks




Postup

  1. 1

    Takže takúto reďkovku pestujem na záhradke...vybrala som ju dnes ráno,poriadne umyla..

    Jarný šalát z reďkoviek 4 farieb a šalviovým kvetom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    nazbierala som niekoľko listov cesnakopažítky..

    Jarný šalát z reďkoviek 4 farieb a šalviovým kvetom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    taktiež niekoľko listov pažítky..

    Jarný šalát z reďkoviek 4 farieb a šalviovým kvetom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    šalvia lekárska mi práve teraz kvitne...jej kvietky sú presne tak hodnotné, ako celá rastlinka...

    Jarný šalát z reďkoviek 4 farieb a šalviovým kvetom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a šťaveľ, šóška, ktorú máme veľmi radi...

    Jarný šalát z reďkoviek 4 farieb a šalviovým kvetom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    všetko som poriadne umyla, pokrájala a posypala pokrájané reďkovky...posypala som kvietkami šalvie... a pokvapkala domácou čerstvou smotankou...dobrú chuť...

    Jarný šalát z reďkoviek 4 farieb a šalviovým kvetom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

lola
hmmmmmmmmmmm,mam plno bio redkoviek a neviem,co s nimi,ja ich az tak velmi nemusim(-.takze dakujem za napad,vyzera chutnucko,zajtra k obedu vyskusam(-:....inac,pekne rastlinky mas v zahradke.....po takej tuzim(-:
elixir
Milujem reďkovky, po tomto by sa len tak zaprášilo :)
afataga
uplne uzasne nadherne si to naservirovala, kde si kupila pastelky na redkvicky :-) take som este nevidela, salat by som si dala ako prilohu k obedu, vies o tom, ze kazda pazitka je vlastne cesnak? je ich vela druhov a vsetky su pribuzne s cesnakom, takze asi niektora pazitka je cesnakova viac a ina menej
izabella929
@afataga...m ám také semienka, ešte aj tie sú farebné...takže 4 farebné semienka...) krásne a čo sa mi veľmi páči na tomto druhu, že nezačne hneď drevitieť...červené sú raz -dva drevité...sú veľmi chutné guľôčky...díky za komentár.-)
izabella929
@lola...iba sa tak po nich zaprášilo..)úplne super zeleninka...@elixir..presne tak, ako píšeš...hneď sme ich pojedli...škoda, že mám na záhradke už všetko zasadené a nemám kam vysievať semienka...ale už bude hlávkový šalátik a keď ho pojeme, zasejem ešte redkvičku...@mariamka...veru nádhera...radosť chodiť na záhradku, vždy tam čosi na mňa žmurká..)veľmi pekne vám ďakujem za milé komentáre...)
frezia68
Pekná paleta farieb,ale dôležité,že jedlá,chutná a zdravá :-))) je radosťou,mať záhradu :-)
elixir
Izka, kiežby som aj ja mala záhradku a aj čas byť často na nej... :) Zatiaľ mám len obmedzený priestor, tento rok robíme s milým prvý pokus s vlastnou zeleninkou, zasadili sme si paradajky a šalát lollo rosso :) Nebude to žiadna valná úroda, ale aj aspoň čosi málo z našej "záhradky" poteší. :)






angast
nádherný, farebný , zdravý a domáci. Ja také farebné semenko nemám, ale poteším sa aspoň pohľadom na tvoj tanier.
afataga
prosim ta ako sa volaju tie semienka? alebo ak este mas, odfot sacok, dakujem
kecemis
tak to je aj skoda pokazit jedenim. Len pre krasu by som si to vystavil.
izabella929
@elixir..si môj človek...čo sa doma vypastuje, je všetko krásne zdravé..) prajem ti veľa úspechov...dobrá rada: kúpila by som si v zahradníckych potrebách bio hnojivo : DARINA...je v malej fraštičke, návod na použitie je na krabičke...neboj sa to aplikovať do pôdy, alebo na listy...budeš mať úrodu, až sa bude každý diviť...)))používam to roky a dokonca aj ovocné stromy, kríky a všetko na záhrade tým hnojím...veľa krásnych úspechov...)
anina6
pekný, farebný, chutný a zdravý šalátik izabelka. Ja už som si posiala novú reďkovku červenú aj žltú. Jednu várku sme už spotrebovali. Tak teraz čakám na novú úrodu, dúfam že bude čím skôr, aby som si pripravila šalát z viacerých druhov reďkoviek. A pokúsim sa zohnať aj to hnojivo, o ktorom píšeš, tak dúfam že sa podarí.
leomax
@Izabella929 , veľmi pekný, okulahodiaci recept. A keďže všetky suroviny na jeho výrobu mám,okrem dvoch farieb reďkoviek /mám len bielu a červenu/ a v poslednom čase konzumejem veľa zeleniny, recept je ako stvorený pre mňa. Vďaka Ti zaň!
slavka2012
Velmi pekny recept, ako napokon vsetky od Teba. Pacia sa mi aj Tvoje bylinky, si zivym dokazom toho, ze komu sa neleni, tomu sa naozaj zeleni, a nielen to, aj cerveni ci zlti:-)
izabella929
Všetkým Vám, ktorým sa môj jarný šalát páči veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-))
marianne
kraasna fotka,paradny salat @izkaa ,:-) paci sa mi aj Tvoj profil, pekne sa cita,vidno ,ze zahradkou zijes,tak nech sa Ti v nej dari....
sracz
Nádherne, nežné, jemné, ako jarný vánok; šikovná si, @izabella929 milá! Práca a chute Tvojich rúk to je tá nezabudnuteľná vôňa pravého domova!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia