Zeleninová zimná polievka

redakcia - fotkaredakcia, 4. decembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 strúčiky
2 ks
2 ks
2 ks
2 ks
350 g
1/2 hlávky
50 g
2 l




Postup

  1. 1

    Cesnak očistíme a spolu so zelerovou vňaťou jemne nasekáme. Tekvicu ošúpeme, karotku, kvaku a zemiaky očistíme a nakrájame na malé kocky. Očistenú kapustu nakrájame na malé prúžky.

  2. 2

    Cesnak, karotku, zeler a kvaku podusíme na masle. Keď zelenina zmäkne, podlejeme ju vodou, osolíme a hodinu varíme na slabom ohni. Po hodine pridáme kapustu, zemiaky a tekvicu a varíme ďalších 30 minút.

  3. 3

    Nalejeme do polievkovej misy, doplníme zvyšným maslom a ešte horúcu podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia