Tekvica plnená kuracím mäskom a mandľami

bilancia - fotkabilancia, 9. októbra 2013 20:06
Ďalšie recepty »
Tekvica plnená kuracím mäskom a mandľamiFoto: bilancia
2
porcie
20 min
príprava
45 min
na 200 °C

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Mandle si namočíme na chvíľu do vody aby zmäkli. Tekvicu umyjeme, prekrojíme na poli a vydlabeme. Jadrovník dáme preč a ostatok nakrájame na kocky. Cesnak a cibuľu ošúpeme a nakrájame na drobno. Kuracie prso si tiež nakrájame na drobno.

  2. 2

    v menšom hrnci roztopíme maslo, hodíme cesnak a cibuľu, chvíľu orestujeme, prihodíme vnútro tekvice nakrájané na kocky, orestujeme, podlejeme troškou vody a chvíľu podusíme. Mandle scedíme, nasekáme na menšie kúsky a prihodíme do hrnca k tekvici,cibuli a cesnaku. Chvíľu orestujeme, vypneme a odstavíme.

  3. 3

    Zmes necháme trochu vychladnúť, primiešame do nej nasekané kuracie prsia, 2PL smotany, 1 vajce, ochutíme koreninami a soľou a prihodíme na kocky nakrájanú goudu. Premiešame a hotovou zmesou plníme vydlabané polovice tekvice. Pečieme na 200 stupňoch 45 min.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist