Foto: bilancia
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Mandle si namočíme na chvíľu do vody aby zmäkli. Tekvicu umyjeme, prekrojíme na poli a vydlabeme. Jadrovník dáme preč a ostatok nakrájame na kocky. Cesnak a cibuľu ošúpeme a nakrájame na drobno. Kuracie prso si tiež nakrájame na drobno.
- 2
v menšom hrnci roztopíme maslo, hodíme cesnak a cibuľu, chvíľu orestujeme, prihodíme vnútro tekvice nakrájané na kocky, orestujeme, podlejeme troškou vody a chvíľu podusíme. Mandle scedíme, nasekáme na menšie kúsky a prihodíme do hrnca k tekvici,cibuli a cesnaku. Chvíľu orestujeme, vypneme a odstavíme.
- 3
Zmes necháme trochu vychladnúť, primiešame do nej nasekané kuracie prsia, 2PL smotany, 1 vajce, ochutíme koreninami a soľou a prihodíme na kocky nakrájanú goudu. Premiešame a hotovou zmesou plníme vydlabané polovice tekvice. Pečieme na 200 stupňoch 45 min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu