Zemiaky na paradajkách fotorecept

sracz - fotkasracz, 22. apríla 2016
Zemiaky na paradajkách (fotorecept)
Foto: sracz

Rcp vznikol čírou náhodou. V chladničke ostal zvyšok v kožke pečených zemiakov a zmäknuté tri paradajky. Ako „žgrľoš“ som využil čo zvýšilo. Vo „Fresh Thyme–Farmers Market“ sme za doslova smiešnu cenu kúpili dva mladé karfioly. Nápad sa v mojej „striebornej hlave“ zrodil v sekunde a už som vedel, ako si u krásnej pani, pri ktorej bývam, opäť „šplhnem“. Síce, odkedy Féničania vymysleli peniaze, nemusím robiť za „vatikánsku“ menu, ale aj opätovaná láska s vďakyplným pohľadom, má svoju cenu i čaro!

2-3
porcie
12-15 minút
príprava
5-7 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
3 - 4 ks
1 000 - 1 200 g
2 PL
6 - 8 PL
podľa chuti
podľa chuti
Príloha:
podľa potreby
2 - 3 PL
2 ks
2 - 3 PL (strúhaný)
2 - 3 ks
200 - 250 ml
3 - 4 PL
3 - 4 PL
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    na štarte som si pomohl „fintou @sovka62“, ktorú ma naučila už pri varení klasického leča; paradajky, pred finálnym zapracovaním, som varom zredukoval na ½ objem a nadstavil ich 2 PL masla; Evka milá, veľmi pekne ďakujem a „gu Bílym Andzelom posílám 3P = Pozdrav, Pac a Pusu“!

    Zemiaky na paradajkách (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    zemiaky som už mal upečené (pokrájať na „klinky“, uložiť na pekáč, soľ, čMČK, olej, premiešať, piecť 12÷15´ na 200÷210 °C, …, lopatkou poobracať, pokryť „hoblinkami“ masla a ´dopiecť ešte 12÷15´), vložil som ich do zredukovanej paradajkovej šťavy, premiešal, dochutil soľou a čMČK,

    Zemiaky na paradajkách (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    posypal pokrájanou petržlenovou vňaťou, vzápätí opäť jemne zmiešal a hotovo

    Zemiaky na paradajkách (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    v druhej panvici som pripravil „prílohu“: vypražil som predvarené (5÷7´ v osolenej vode) a v „päťpyžame“ (múku som nahradil mletým tvrdým syrom, rozšľahané celé vajíčka, jemná strúhanka, vajíčka, strúhanka), spolu s pampúšikmi (zvyšky vajíčok, syra, pokrájanej petržlenovej vňate a strúhanky, soľ a čMČK, štipka jedlej sódy bicarbóny,

    Zemiaky na paradajkách (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    nuž a na tanieri, s tatarskou omáčkou na prostriedku, to potom vyzeralo takto a chutilo! P.S.: nuž a tak, namiesto paprikovaných, vznikli paradajkované zemiaky!

    Zemiaky na paradajkách (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Vyzerá to ako prudko jedlé :-) Takéto jedlá "čo dom dal" sú najsamlepšie a kreativite sa medze nekladú. Kombinácia surovín sa mi páči. Pozdravujem