Zemiaky na paradajkách fotorecept

sracz - fotkasracz, 22. apríla 2016
Zemiaky na paradajkách (fotorecept)
Foto: sracz

Rcp vznikol čírou náhodou. V chladničke ostal zvyšok v kožke pečených zemiakov a zmäknuté tri paradajky. Ako „žgrľoš“ som využil čo zvýšilo. Vo „Fresh Zobraziť celý popisRcp vznikol čírou náhodou. V chladničke ostal zvyšok v kožke pečených zemiakov a zmäknuté tri paradajky. Ako „žgrľoš“ som využil čo zvýšilo. Vo „Fresh Thyme–Farmers Market“ sme za doslova smiešnu cenu kúpili dva mladé karfioly. Nápad sa v mojej „striebornej hlave“ zrodil v sekunde a už som vedel, ako si u krásnej pani, pri ktorej bývam, opäť „šplhnem“. Síce, odkedy Féničania vymysleli peniaze, nemusím robiť za „vatikánsku“ menu, ale aj opätovaná láska s vďakyplným pohľadom, má svoju cenu i čaro!

2-3
porcie
12-15 minút
príprava
5-7 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
3 - 4 ks
1 000 - 1 200 g
2 PL
6 - 8 PL
podľa chuti
podľa chuti
Príloha:
podľa potreby
2 - 3 PL
2 ks
2 - 3 PL (strúhaný)
2 - 3 ks
200 - 250 ml
3 - 4 PL
3 - 4 PL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    na štarte som si pomohl „fintou @sovka62“, ktorú ma naučila už pri varení klasického leča; paradajky, pred finálnym zapracovaním, som varom zredukoval na ½ objem a nadstavil ich 2 PL masla; Evka milá, veľmi pekne ďakujem a „gu Bílym Andzelom posílám 3P = Pozdrav, Pac a Pusu“!

    Zemiaky na paradajkách (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    zemiaky som už mal upečené (pokrájať na „klinky“, uložiť na pekáč, soľ, čMČK, olej, premiešať, piecť 12÷15´ na 200÷210 °C, …, lopatkou poobracať, pokryť „hoblinkami“ masla a ´dopiecť ešte 12÷15´), vložil som ich do zredukovanej paradajkovej šťavy, premiešal, dochutil soľou a čMČK,

    Zemiaky na paradajkách (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    posypal pokrájanou petržlenovou vňaťou, vzápätí opäť jemne zmiešal a hotovo

    Zemiaky na paradajkách (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    v druhej panvici som pripravil „prílohu“: vypražil som predvarené (5÷7´ v osolenej vode) a v „päťpyžame“ (múku som nahradil mletým tvrdým syrom, rozšľahané celé vajíčka, jemná strúhanka, vajíčka, strúhanka), spolu s pampúšikmi (zvyšky vajíčok, syra, pokrájanej petržlenovej vňate a strúhanky, soľ a čMČK, štipka jedlej sódy bicarbóny,

    Zemiaky na paradajkách (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    nuž a na tanieri, s tatarskou omáčkou na prostriedku, to potom vyzeralo takto a chutilo! P.S.: nuž a tak, namiesto paprikovaných, vznikli paradajkované zemiaky!

    Zemiaky na paradajkách (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

monty469
Vyzerá to ako prudko jedlé :-) Takéto jedlá "čo dom dal" sú najsamlepšie a kreativite sa medze nekladú. Kombinácia surovín sa mi páči. Pozdravujem
neposed
skvele zuzitkovanie zvyskovych zasob, tak takato kombinacia by ma nenapadla, ale su tam same dobre veci, super si sa vynasiel. A krajsia polovicka bola naisto spokojna.
klukodvody
Kamaráde vzdálený opět šikovný a praktický recept. Tak jen a jen srdečné pozdravy celé Tvé rodině a samozřejmě ukládám.
kukulienka71
Ako som čítala úvod, pripomína mi Borisa Filana v jeho Pálenici, tiež vieš tak pekne obšírne ale výstižne písať:-) Veľmi dobré nápady máš, inšpiruješ.
afataga
som si myslela, ze som na stranke nejakej utopistickej literatury, lebo aby zostali pecene zemiaky, to je cista utopia, ale napad dobry, ale pre mna nepouzitelny




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia