Foto: izabella929
Veľmi obľúbené jedlo.Rýchle hotové s príjemnými chuťami.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tekvicu som umyla, osušila, olúpala a postrúhala na strúhadle na tenšie kúsky.Dala som ju do rajnice s vodou a štipkou soli variť.Len tak , aby raz zovrela a odstavila som ju, vodu som čiastočne scedila. V hrnčeku som rozmiešala smotanu s múkou a pridala som ju k tekvici a nechala som ju pomaly variť.Občas som ju pomiešala,pridala som štipku mletého korenia, cukor a soľ.Pokrájala som čerstvý kôpor a pridala som ho tiež k hotovému prívarku spolu s lyžicou octu.Kým sa pomaly varil prívarok, očistila som zemiaky, pokrájala na kocky a v osolenej vode uvarila a scedila.Na malej rajničke som rozohriala pol lyžice masti.
- 2
Pokrájala som domácu neúdenú klobásku na kolieska a opražila som ju na masti iba chvíľku.Prívarok a zemiaky ako naložila na tanier a klobáskou sko ozdobila prívarok.Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu