Tekvicový prívarok s klobáskou

izabella929 - fotkaizabella929, 2. januára 2012

Veľmi obľúbené jedlo.Rýchle hotové s príjemnými chuťami.

2
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks menšia
250 ml
2 lyžice
štipka
 podla chuti
5 ks
100 g
1/2 lyžice
1 lyžica.
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Tekvicu som umyla, osušila, olúpala a postrúhala na strúhadle na tenšie kúsky.Dala som ju do rajnice s vodou a štipkou soli variť.Len tak , aby raz zovrela a odstavila som ju, vodu som čiastočne scedila. V hrnčeku som rozmiešala smotanu s múkou a pridala som ju k tekvici a nechala som ju pomaly variť.Občas som ju pomiešala,pridala som štipku mletého korenia, cukor a soľ.Pokrájala som čerstvý kôpor a pridala som ho tiež k hotovému prívarku spolu s lyžicou octu.Kým sa pomaly varil prívarok, očistila som zemiaky, pokrájala na kocky a v osolenej vode uvarila a scedila.Na malej rajničke som rozohriala pol lyžice masti.

  2. 2

    Pokrájala som domácu neúdenú klobásku na kolieska a opražila som ju na masti iba chvíľku.Prívarok a zemiaky ako naložila na tanier a klobáskou sko ozdobila prívarok.Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

izabella929
@maorka...aj u nás je to obľúbené jedlo.-)keď idem na záhradu a pekne sa tam na mňa usmievajú krásne tekvičky, hneď špekulujem, čo z nich...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia