Sladko-kyslé grilované ražniči
Komerčný recept<br /> Grilované ražniči obalené krásnou žltou farbou posypte nadrobno nakrájanými čili papričkami a koriandrom, zalejte...
Cviklový guláš
Cvikla sa obyčane používa vo forme šalátov, ale dá sa z nej pripraviť aj chutné jedlo....
Voňavé krídelká s arašidovým dipom
Kuracie krídelká nakrájame cez jednotlivé kĺbiky a mäso nakrojíme. Citrónovú trávu, kafírové listy, cesnak a sladkú...
Freekeh so zeleninou
Skúšali ste už freekeh? Ak nie, je čas, už len kvôli prvým štyrom písmenkám „FREE“...
Fazuľkový šalát s lahôdkovým tofu
Väčšina ľudí považuje tofu za potravinu pre vegetariánov a vegánov. Ale nezatracujte ho, aj keď ste vyznávačmi mäsa....
Chutný jahňací guláš
Výborný obed alebo večera, ku ktorému stačí už len kúsok chleba....
Cestoviny s redkvičkovou omáčkou
Urodilo sa mi na záhradke veľa redkvičky a ešte viac listov. Nevyhadzujem ich, ale doma...
Calzone so salámou a plesňovým syrom
Vynikajúca plnená preložená pizza, určite odporúčam:)
Konfitovaný zubáč v čokoládovom masle so zelerovým pyré
Prepájanie chutí a experimentovanie ma neskutočne bavi. Zdolávať a prijímať stále nové a nové výzvy...
Žltý hrach s bulgurom
Väčšinou do tohto receptu pridávam viac zeleniny, ale pridala som iba čo bolo doma. ? Namiesto tekvice...
Rolka z králika na uhorkových fettuccine
K smotane na šľahanie pridáme nadrobno nakrájaný tymian, 2 prelisované strúčiky cesnaku a biele víno...
Grilovaný rib eye steak so zeleninovým šalátom
Rib eye steak pripravujeme z mäsa, ktoré zrelo 3–4 týždne, vtedy je jeho konzistencia ideálna....
Tortilla à la pizza
Každú tortilu potrieme kečupom, na kečup dáme šunku, nastrúhaný syr, posypeme oreganom a zrolujeme....
Baklažánovo-paradajkové vežičky
Tento recept našla moja mama v nejakom časopise a tak som jej ho spravil.
Baklažánový pekáč s tarhoňou
Baklažán je veľmi vďačná zelenina, ale v tomto recepte pravdepodobne zaujme čosi iné. Kurkuma....
Pečená ryža s mäsovými guľkami
Urobiť jedlo v jednom hrnci je rýchle a praktické, čo v dnešnej dobe nie je zanedbateľné....
Cestoviny „sempre podľa Davida “
Talianske jedlo odporúčam variť pri talianskej hudbe a pri otvorenom víne. Len tak dokážete variť s...
Pečené hermelínové kúsky z francúzkym slaným koláčom
Recept je čiastočne inšpirovaný od Jamieho Olivera (http://www. jamieoliver. com/recipes/vegetables-recipes/late-summer-tomato-tart). Tu druhú polku som videla len...
Králik pečený s mladou fazuľou a krúpami
Je to niečo ako šolet, len s králikom. Je to jedlo z jedného hrnca.