Krémové žihľavové „vločkoto“ so špargľou a s cuketou
Miloš Szalay
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Bistro Chef Geurud vo Veľkom Ďure, 15. júna 2020
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Bistro Chef Geurud vo Veľkom Ďure, 15. júna 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Špargľu pomocou škrabky olúpeme od špičiek smerom nadol. Špičky špargle zblanšírujeme a ponecháme na ozdobu jedla.
- 2
Spodnú zdrevnatenú časť odrežeme a ostatok špargle nakrájame šikmo na jemné pásiky. Nakrájanú šalotku orestujeme na jednej tretine masla, pridáme nakrájanú cuketu, špargľu a ovsené vločky. Zalejeme vývarom, dochutíme soľou a varíme.
- 3
Keď sú vločky mäkké, pridáme nakrájanú žihľavu, parmezán a zjemníme zvyškom masla.
Tiež rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu