Liptovské rezance s klobáskou
Zuzana Majerčíková, Milan Maršalka, Štefan Psotný
z Villy Betula v Liptovskej Sielnici, 2. februára 2014
z Villy Betula v Liptovskej Sielnici, 2. februára 2014
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
90 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cesto: Na pracovnú dosku dáme múku, urobíme do prostriedku jamku, do jamky dáme vajíčka a cesto rozpracujeme. Pridávame vlažnú vodu, kým nedostaneme tuhšiu hmotu. Dosku pomúčime hladkou múkou, cesto rozvaľkáme natenučko a necháme ho trocha odpočívať. Krájame na 6 cm pásy, jednotlivé pásy pomúčime a ukladáme na seba. Opatrne krájame na hrubé rezance.
- 2
Rezance varíme vo vriacej vode, kým nebudú hotové, potom ich scedíme, ale tak, aby ostali obarky.
- 3
Do ešte teplých rezancov pridáme bryndzu a miešame, podľa hustoty prilievame obarkovú vodu. Klobásku opečieme na panvičke a pridávame na bryndzové rezance.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu