Liptovské rezance s klobáskou

Zuzana Majerčíková, Milan Maršalka, Štefan Psotný
z Villy Betula v Liptovskej Sielnici, 2. februára 2014
Liptovské rezance s klobáskou
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
90 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
3 ks
podľa potreby
100 ml približne
400 g
200 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Na pracovnú dosku dáme múku, urobíme do prostriedku jamku, do jamky dáme vajíčka a cesto rozpracujeme. Pridávame vlažnú vodu, kým nedostaneme tuhšiu hmotu. Dosku pomúčime hladkou múkou, cesto rozvaľkáme natenučko a necháme ho trocha odpočívať. Krájame na 6 cm pásy, jednotlivé pásy pomúčime a ukladáme na seba. Opatrne krájame na hrubé rezance.

  2. 2

    Rezance varíme vo vriacej vode, kým nebudú hotové, potom ich scedíme, ale tak, aby ostali obarky.

  3. 3

    Do ešte teplých rezancov pridáme bryndzu a miešame, podľa hustoty prilievame obarkovú vodu. Klobásku opečieme na panvičke a pridávame na bryndzové rezance.

Diskusia k receptu

dogagador
zaujimave, rezance s bryndzou a klobaskou, jednoduche a asi dobre, lebo na obrazku to vyzera nadherne. doteraz som mala rezance len s tvarohom, skusim teda aj bryndzove, mam na to chut!
evanaaa
....len tej bryndzi sa mi tam zdá málo, vlastne, ani ju nevidím, len klobásku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia