Tofu v aspiku

proste0monika - bez fotkyproste0monika, 8. marca 2013

Moja babička robí verziu s vajíčkom, diétnou salámou a majonézou na silvestrovské chlebíčky, ale keďže som sa začala stravovať vegánsky, musela som si recept Zobraziť celý popisMoja babička robí verziu s vajíčkom, diétnou salámou a majonézou na silvestrovské chlebíčky, ale keďže som sa začala stravovať vegánsky, musela som si recept upraviť, ale je stále rovnako dobrý a jednoduchý =)

20 minút
príprava

Suroviny

1 balenie
2 konzervy
5 - 10 ks
2 tégliky (alebo jogurt)
1 balenie




Postup

  1. 1

    Sterilovanú zeleninu vhodíme do misy nakrájanú na približke rovnaké kocky spolu z tofu a jogurtom alebo tatarkou. Premiešame a podľa chuti pridáme horčicu, soľ a korenie. Chuť musí byť trochu výraznejšia, keď sa pridá agar dosť sa zjemní.

  2. 2

    Do hrnca si dáme variť 3/4 litra vody so štipkou soli a rozmiešaným agarom. Necháme zovrieť asi pol minútky a vlejeme k pripravenej zelenine a dobre premiešame. Teraz môžme zmes preliať do formy, alebo ju necháme v miske. Zmes musí vychladnúť aby stuhla, najlepšie cez noc v chlaničke a môžme podávať.

Diskusia k receptu

lacquer
Táto verzia sa mi páči, s vajíčkom to mám veľmi rada, vyskúšam teda s tofu
tornadolue
Nikdy som nic podobne nejedla, ale uz dlho chcem vyskusat nieco s agarom, tak skusim tvoj recpet.
olga42
Výborna pochťka vyskušam a ďakujem za recept.
lujzita
Vyskúšala som a je to výborné. Dala som tam aj sterilovanú kukuricu. údené tofu tomu dalo výraznú vôňu aj chuť. Určite zopakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia